Mad For Livet

Inspiration til et sundere liv Inspiration til et sundere liv

En Passion for Sund Mad

sund mad

Sund mad har været min store passion gennem de sidste 15 år. Jeg blogger om mad, spændende nyheder, gode tips, forskning og sunde opskrifter. Jeg håber, du får gavn af mine indlæg og send mig endelig en email, hvis du har forslag til indhold.

Bedste hilsner Anette

Få Sunde Tips På Facebook

Mine Nyeste Bøger

"Kolesterolkogebogen"

Køb ved Saxo.com

den glutenfri kogebog

"Den Glutenfri Kogebog"

Køb ved Saxo.com

Mine Seneste E-bøger

 magnesium ebog

"Magnesium"
Udkom 7. august 2014
Download her for kun 49,-

mad mod kræft

"Mad Mod Kræft"
Udkom 25. februar 2014
Download her for kun 99,-

din optimale vægt

"Din Optimale Vægt"
Udkom 1. Januar 2014
Download her for kun 49,-

 

Søg på Madforlivet.com

Søg i mere end 995 artikler.

Follow Me on Pinterest

Log på Madforlivet.com

Gode Råd Mod For Højt Blodtryk

gode råd mod for højt blodtryk

Rigtig mange danskere lider af forhøjet blodtryk, og tager en daglig blodtryksnedsættende pille. For højt blodtryk skal tages alvorligt, men der er mange naturlige tiltag, der kan afprøves, før vi tyer til medicinske løsninger. Det er faktisk muligt også selv at hjælpe lidt til i reguleringen af blodtrykket.

Blodtrykket måles i det systoliske - det er det tal, der er højest, og det diastoliske blodtryk.Tallene varierer livet igennem, men det bedste er dog, såfremt det systoliske tryk holder sig under 140 og det diastoliske under 85. Det er godt at være opmærksom på, at blodtrykket kan stige ved nervøsitet og anstrengelse. Så hvis du har taget trapperne op til lægen på femte sal, så er det en god ide lige at sætte sig i venteværelset et kvarters tid, før blodtrykket måles.

Noget af det første vi selv kan gøre, hvis blodtrykket er blevet for højt, er at se på, om vi drikker nok vand. Vi skal helst drikke 1½-2 liter vand om dagen, og det kan IKKE erstattes af kaffe, sort te, sodavand eller saftevand. Tværtimod. For hver kop kaffe vi drikker, vil det være optimalt om vi drak yderligere et glas vand, for kaffe virker vanddrivende. Sukkerholdige drikke skal vi efter min mening holde os helt fra - også dem i light versioner.

Dernæst kan det være godt at se på, om vi får tilstrækkeligt med økologiske, grønne grønsager. Kål, broccoli, spinat og andre grønne grønsager er fyldt med organiske mineraler, der hjælper til i afbalanceringen af blandt andet blodtrykket. Det optimale er at spise 600 gram grønsager om dagen, for det er grønsagerne, der har størst sundhedsfremmende effekt.

Brug lidt uraffineret salt som for eksempel Læsø eller Himalya salt istedet for industrisalt. Lad være med at spise færdigretter, fast food, kødpålæg, leverpostej og andre konventionelle, industrielt forarbejdede produkter, der er tilsat meget salt.

Rygning kan også influere negativt på blodtrykket ligesom alkohol og sukker. Lakrids er det bedst helt at undgå, hvis blodtrykket er for højt. Hvis du tager medicin, kan det være en rigtig god ide at læse indlægssedlen, idet mange typer smertestillende medicin samt P-piller kan virke forhøjende på blodtrykket.

Daglig motion og meditation er befordrende, ligesom det er godt at være opmærksom på kvaliteten af de kosttilskud, du eventuelt tager hver dag. Kalkpiller, der indeholder calciumcarbonat, kan virke forstyrrende ind på den indre biokemiske balance og dermed også på blodtrykket.

Læs også:
D-vitamin tilskud ER vigtigt!
Magnesium - Mangler du Magnesium
Godt nyt til alle chokoladeelskere!
Er kaffe usundt?

Tilmeld dig mit gratis nyhedsbrev og få spændende tips én gang hver måned.

Kommentarer   

 
#11 Anders2 06.-02.-2013, 17:45
Selvfølgelig skal man have vand og mange drikker for lidt - men det betyder IKKE, at jo mere desto bedre. Alt med måde, vand er intet vidundermiddel. Derimod er saltet den største skurk.

Jeg tror ikke sundhedsvæsenet prøver at skjule eller svindle nogen. Sund kost og motion. Ingen rygning, og ingen salt. Helt normalt vandindtag. Så er man godt på vej.

Med venlig hilsen
Anders
http://www.romaskinen.dk
Citér
 
 
#12 Henning Rolapp 17.-02.-2013, 14:57
Det relevante spørgsmål er jo ikke, om noget KAN være farligt under visse omstændigheder.
Det relevante spørgsmål er jo, om mere vand contra mindre vand inden for rimelige marginaler er bedst for organismen .

Kort sagt, hvad skal man anbefale en person så vedkommende kan undgå piller.
Mon ikke dette bør være udgangspunktet.

Endvidere antager jeg, at en krop evolutionsmæssi gt er skabt til at kunne drikke væske i store portioner. Der var jo ikke altid vandhaner inden for rækkevidde, da vi løb rundt på savannen for 50.000 år siden.
Så 1 liter eller 2 drukket på en gang, kan kroppen sikkert sagtens administrere.

Anders tillad mig at gætte på, at der står læge på visitkortet. Og det er jo ikke altid helt troværdigt.
Citér
 

Følg mig på Facebook