sundt fedt
Senest udgivet
-
Gode fedtstoffer mod gigt
Forholdet imellem indtaget af omega 6 og omega 3 fedtsyrer er helt afgørende for de signalleringsprocesser, der sendes i kroppen, men også for graden af inflammation i kroppens væv. Opmærksomhed på disse forhold kan let og enkelt styrke sundheden og afhjælpe symptomer og inflammationssmerter ved gigt.
-
Påvirkes gigt af vejret?
Når mennesker med gigt tidligere beklagede sig over et øget smerteniveau på kolde, våde og blæsende dage, så blev det forklaret med gammel overtro. Det er nu modbevist, og ny forskning dokumenterer, at smerteniveauet hos gigtpatienter øges, når det atmosfæriske tryk falder.
-
Den sundeste kur
Middelhavsmad er udråbt til at være den mest effektive vej til vægttab. Desuden har en Metaanalyse slået fast, at det også er den sundeste levevis. Middelhavsmad er befordrende for sundheden generelt, og sænker graden af gener og sygdomme.
-
Grøn smoothie med protein
Denne grønne smoothie med protein smager fantastisk godt og er samtidig fyldt med fibre og næring. Den kan anvendes som morgenmad, mellemmåltid eller før eller efter træning. Den kan også fryses ned og spises som is. Den kan varmt anbefales.
-
Råkostsalat - verdens bedste med rødbeder og gulerødder
Denne råkostsalat tillader jeg mig at kalde verdens bedste, simpelthen fordi den er så god. Den hører til blandt mine favoritopskrifter, og jeg laver den ofte til frokost med en rest fisk eller grønne frikadeller.
-
Hvad er periodisk faste?
Periodisk faste kan for nogle være en effektiv metode til vægttab. Madforlivet ser her nærmere på periodisk faste. Læs mine bedste råd herunder.
-
De mest populære slankekure
Har du planer om at tabe et par kilo, så læs med her, hvor et par af de mest populære slankekure vil blive gennemgået. Vi er alle individuelle, og der er ikke en facitliste eller kur, der passer til alle. Så lyt til din krop og kend dig selv, når du skal vælge vejen til færre kilo.
-
Middelhavskost er sundt
Middelhavskost er sundt. Vi har i mange år talt om den sunde Middelhavsmad. Nu er Middelhavskosten netop blevet kåret til den mest effektive slankekur her i Danmark. Desuden … Læs mere →
-
Insulinresistens og manglende vægttab
Insulinresistens er ofte forbundet med træthed, øget fedtdeponering og manglende evne til at tabe i vægt. Sukker- og insulinniveauerne er høje, og indtag af mættet fedt ser ud til at spille en rolle for udviklingen.
-
Sov dig slank, følg din cirkadiske rytme
Sov dig slank ved at følge din cirkadiske rytme, der fungerer som en intern tidsregulator. Ny forskning har vist, at disse rytmer også har en vægtregulerende effekt. Mus, der spiser indenfor en periode på 12 timer, og undlader at spise i de resterende 12 timer, er slankere og sundere end dem, der spiser samme antal kalorier men over en længere tidsperiode. Intervallet, altså den periode vi spiser indenfor, er måske lige så vigtig som hvad vi spiser. Læs mere her…
-
Depression og angst - se på tarmbiota og inflammationsgrad
Det er trist at opleve, at så mange børn og unge får en diagnose på psykisk sygdom som eksempelvis angst, depression og ADHD. Hvorfor stiger antallet af psykisk syge børn og unge så drastisk, en udvikling, der har været særligt fremherskende igennem de senest otte til ti år? Et bud kunne være vores levevis, for ny forskning tegner også et billede af, at tarmbiotaens konstitution samt graden af inflammation i tarm og hjerne kan spille en afgørende rolle. Læs med her…
-
Kålsalat med friske figner og gedeost
Kålsalat med friske figner og gedeost er virkelig let at lave, og så smager salaten helt fantastisk. Den kan anvendes som tilbehør til såvel kød, vildt og vegetarretter.
-
Hvilken type fedt er bedst at stege i?
Vi danskere kan nu bedst lide at stege vores frikadeller eller grønne deller, men solid information om, hvilken type fedt, der er bedst og sundest at stege i, er vanskelig at finde. Her får du mit bud på, hvilke fedtstoffer du ifht forskning og erfaring med fordel kan vælge.
-
Kan D vitamin forebygge smitte med covid-19?
D vitamin tilskud er en billig behandlingsform, og mange forskningsresultater påviser, at D vitamin kan være en vigtig faktor i forebyggelsen og behandlingen af Covid-19. Derfor kan det undre, at vi intet hører om det herhjemme. Medierne omtaler det ikke, lægerne anbefaler det ikke, måler ikke rutinemæssigt deres patienter, og blandt danske forskere er der ikke den store villighed til at iværksætte flere kliniske forsøg.
-
Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?
Vi vil alle sammen gerne holde os sunde og raske hele livet, og vi vil noget så gerne have tillid til de læger og det sundhedsvæsen, der skal hjælpe os, hvis vi bliver syge. God og nærende mad er selve grundlaget for en sund krop, hvornår mon lægen begynder at ordinere mad som medicin?
-
Stabilt blodsukker - derfor er det vigtigt
Det kan på mange måder betale sig at holde sine blodsukker- og insulinniveauer stabile, for ustabilt blodsukker kan belaste kroppens systemer og organer og føre til sygdom, også autoimmune sygdomme.
-
Kålskåle med kyllingesalat
Kålskåle med kyllingesalat er en super let og lækker ret, der kan tilberedes i forvejen og serveres som gæsteret eller forret ved en særlig lejlighed.
-
Halver risikoen for demens
Helt ny dansk forskning påviser, at vores valg af mad og livsstil har stor betydning for risikoen for at udvikle demens. Ved at spise mere hjertesundt kan du næsten halvere risikoen for udvikling af demens og samtidig efektivt forebygge hjertekarsygdom på samme tid.
-
Tre hyppige madfælder
En fødevare er ikke altid det, den giver sig ud for at være. Derfor kan du her læse om tre hyppige madfælder, og hvad du kan vælge istedet. Kvaliteten af den mad, du vælger at spise hver dag, har overordentlig stor betydning for din indre biokemi, balance og styrke.
-
Et nyt syn på kalorier
I mange år har vi valgt fødevarer ud fra deres indhold af kalorier samt næringsstofferne fedt, protein og kulhydrat. I dag er vi klogere, og ved, at fødevarernes struktur og kvalitet måske har en større effekt på vores sundhed, vægt og tarmbiota end kalorieindholdet og den procentuelle fordeling af næringsstofferne i maden.