Artiskokker på jødisk maner

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Artiskokker på jødisk maner

     3

Artiskokker på jødisk smager fantastisk godt. Jeg har fået serveret denne ret i Rom og var meget begejstret for den. Artiskokker er en overset grønsag herhjemme, hvorimod de i Italien spiser løs af de sunde artiskokker, særligt om foråret, når de er i sæson. De tilbereder dem på mange spændende måder, blandt andet denne. Denne tilberedningsform er måske ikke den sundeste, men som tilbehør til andet grønt, smager det fint, og du får stadig masser af gode og leverstyrkende næringsstoffer fra artiskokkerne. Opskriften er fra bogen “Smagen af Rom, skrevet af

Ingredienser til 4 personer

4 globeartiskokker (Det er bedst at bruge de store romerske globeartiskokker til denne ret)
1 citron
1/2  liter kokosolie til stegning
Uraffineret salt

Fremgangsmåde

Start med at rense artiskokkerne. Forbered en skål med koldt vand, del citronen og pres lidt af saften ud i vandet, og lad citronen ligge i vandet. Rens artiskokkerne således (en skarp grøntsagskniv er nødvendig): Skær stilken af, til der ca. 8-10 cm tilbage, og riv de tre første rækker blade af. Skær toppen af bladene med en skarp kniv. Skræl stilken ind til den hvide marv. Skræl bunden af artiskokken, så der kun er hjertet tilbage, se artiskokken efter for tråde i midten, tag dem ud med en ske eller en skarp kniv. Lad artiskokkerne ligge i vandet med citronsaft, så de ikke bliver misfarvede.

Stegning: Tag artiskokkerne op én efter én og bank dem forsigtigt ned i bordet, så bladene spreder sig, og artiskokken ligner en blomst. Tør og ryst dem grundigt for vand – det er meget vigtigt, at artiskokkerne er HELT TØRRE, inden du steger dem. Opvarm olien til 160 °C, brug et termometer, og steg artiskokkerne én for én. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Efter 5 minutter steges de igen i olie, så artiskokkerne bliver sprøde. Drys dem med salt og server.

Du kan læse mere om, hvorfor artiskokker er sunde HER
Du kan finde opskriften på Artiskokker a la Roma HER
Du kan læse min omtale af bogen “Smagen på Rom” HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.