Grønkålswok med pastinakker og chorizo

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Grønkålswok med pastinakker og chorizo

     2

Grønkålswok er en mættende wokret, der har en dyb smag af rodfrugter, som passer perfekt til en kold efterårsaften. Vær opmærksom på, at nogle chorizopølser indeholder gluten og mælkepulver, hvis ikke du tåler disse fødevarer.

Ingredienser til 2 personer

3 mellemstore pastinakker (cirka 350 g i alt)
2 spsk jomfrukokosolie
2 kviste rosmarin, kun bladene, hakkede
150 g chorizopølse, skåret i skiver (tykkelse: 5 mm)
100 g kogte de puy linser eller grønne linser
1 håndfuld små grønkålsblade, uden ribber og strimlede
Uraffineret flage- eller havsalt samt friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Rengør pastinakkerne og skær dem i i cirka 3 mm tykke skiver. Varm en wok eller en stor stegepande op ved middel varme. Tilsæt jomfrukokosolie og derefter pastinakker og rosmarin. Steg 5-6 minutter under omrøring, til pastinakkerne begynder at blive bløde og tage farve. Tilsæt chorizo, skru lidt op for varmen og steg yderligere 5-6 minutter, eller til pølsen er mør og begynder at blive sprød. Nu er pastinakkerne også møre og brune. Kom linser og grønkål i wokken og vend det hele rundt, så chorizoens smag fordeles. Steg et par minutter, til grønkålen er faldet lidt sammen, men stadig har en flot, grøn farve. Server straks i varme skåle. Server eventuelt en god salat til.

Du kan læse min omtale af bogen River Cottage Let og Sundt her
Du kan finde opskriften på delikate spinatpandekager her
Du kan finde min opskrift på en delikat rosenkålssalat, der passer fint til denne ret her

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.