Ris a la mande – opskrift på suveræn ris a la mande

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Ris a la mande - opskrift på suveraen ris a la mande. Denne skoenne og velsmagende ret er traditionsrig, og i julen er den at finde paa mange middagsborde som det soede punktum

     3
Ris a la mande - opskrift på suveraen ris a la mande

Ris a la mande – opskrift på suveræn ris a la mande. Denne skønne og velsmagende ret er traditionsrig, og i julen er den at finde på mange middagsborde som det søde punktum efter julemiddagen. I min familie spiste vi risengrød med kanelsukker og smørklat til frokost, og så blev resterne af grøden kølet ned og anvendt til aftenens ris a la mande. Her får du opskriften på den traditionelle ris a la mande, der smager, serveret med lun kirsebærsauce. Under artiklen kan du finde et link til en vegansk, mælkefri version, der serveres med havtornsauce, der giver et pikant og syrligt islæt til risdesserten.

Risengrød
Ingredienser til 4 personer (ønsker du at have ekstra grød, skal du lave dobbelt portion)

2 dl vand
2 dl grødris
5 dl mælk (eller mandel- og rismælk, blandet i forholdet 1:1)

Fremgangsmåde

Skyl risene og bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene under omrøring i et par minutter. Tilsæt herefter mælken og bring grøden i kog. Kog herefter ved svag varme i cirka 40-50 minutter, mens du jævnligt rører i grøden, så den ikke brænder på. Har grøden ikke den ønskede konsistens, er den fx for tynd, så kog den under omrøring i yderligere cirka 10-15 minutter.

Du kan også koge grøden i 10-15 minutter og derefter pakke den ned i en varmekasse eller sætte den under dynen og lade den ”koge” færdig der i en god times tid.
Når grøden er færdig, så skal den køles helt ned, før du laver ris a la manden

Risalamande
Ingredienser til 4 personer
400 g færdigkogt risengrød
250 g fløde (eller kokosfløde)
70 g smuttede og finthakkede mandler
1-2 tsk vanilje
2 tsk sukker (kan udelades)

Fremgangsmåde

Risengrøden skal være helt kold og gerne være fast i konsistensen, når du skal tilberede ris a la manden. Smut og hak mandlerne fint, skrab vaniljekornene ud af en vaniljestang og bland evt. kornene med lidt sukker og bland det i grøden. Pisk fløden med en elpisker. Vend fløden i grøden og spæd til med fløde, indtil du har den rette konsistens.

Server ris a la manden i smukke glas eller på is assietter med lun kirsebærsauce over.

Du kan finde opskriften på vegansk ris a la mande med havtornsauce HER

Var du tilfreds med denne opskrift på traditionel ris a la mande? Så er du velkommen til at like opskriften herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.