Blomkålssalat med blåbær

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Blomkaalssalat med blaabær, soltoerrede tomater og cashewnoeddedressing er en let og yderst delikat, vegansk salat

     8

Blomkålssalat med blåbær, soltørrede tomater og cashewnøddedressing er en let og yderst delikat, vegansk salat. Opskriften stammer fra bogen Vegansk, skrevet af Johanne Mosgaard. Blomkål kan serveres på mange andre måder en blot kogte eller dampede, det er denne skønne salat et godt bevis på.

Ingredienser til 4 personer

½ blomkålshoved
100 g soltørrede tomater
1 bakke blåbær
100 g rucola

Cashewnøddedressing:

100 g cashewnødder
2 dl vand
1 spsk æblecidereddike
Saften af 1/2 citron
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Læg cashewnødderne i blød i mindst to timer. Si vandet fra og blend dem med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber og juster konsistensen med vand. Skær blomkålet i mindre stykker og riv det groft. Hak soltørrede tomater fint. Vend revet blomkål med de hakkede soltørrede tomater og rucola og top med blåbær. Server salaten med den lækre cashewnøddedressing og server retten som tilbehør.

Du kan finde opskriften på blomkålssalat med tomater HER
Du kan finde opskriften på blomkålsbearnaise HER
Du kan finde opskriften på skønne squashmuffins HER
Du kan læse min omtale af bogen Vegansk HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Blomkålssalat med blåbær? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.