En god nats søvn afgørende for effektivt vægttab

Forsiden Viden og Forskning En god nats søvn afgørende for effektivt vægttab

     3
God nats søvn

En god nats søvn er afgørende for effektivt vægttab. Sover du for lidt eller sover du ikke i fuldstændigt mørke, så kan det have betydning for dannelsen af vigtige hormoner. Først og fremmest danner vi det vigtige stof melatonin, når vi sover. Men stoffet danner vi kun i tilstrækkelig grad, hvis vi sover i fuldstændigt mørke. Udsættes vi bare for det mindste lys, så ødelægger vi hele nattens produktion. Melatonin har, udover at være en kraftig antioxidant, bl.a. også betydning for vores døgnrytme, følelse af overskud og ældningsproces.

For lidt søvn kan også føre til nedgang i dannelsen af leptin. Leptin er med til at øge følelsen af mæthed, at øge forbrændingen og stofskiftet. Det kan også betyde øget dannelse af sulthormonet grehlin, der øger appetitten. Så en god nats søvn – mindst 7 timer – er en god investering. Kan du ikke sove i fuldstændigt mørke, så sov med sovebriller på.

Læs også:

Sleep Master – Fantastisk Sovebriller

Søvn og vægttab – Kan vi sove os slankere?

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.