Fornemmelse for smag

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Fornemmelse for smag

     2

Fornemmelse for smag er en smuk bog, en optimal julegave til en god ven, der gerne vil forstå, forfine og udforske de forskellige smagsvarianter. Man siger, at det optimale måltid består af alle smagsvarianter: lidt surt, lidt sødt, lidt bittert, lidt salt og lidt umami. Teknikkerne til det optimale måltid får du i denne bog.

Fornemmelse for smag er skrevet af professor Ole G. Mouritzen og kok Klavs Styrbæk, og der er viden og erfaring bag hvert eneste af bogens ord.Jeg må tilstå, at jeg er stor fan af Ole G. Mouritzen. Det har jeg været lige siden han udgav bogen Sushi, der for mig at se er en af de bedste kogebøger, der nogensinde er skrevet. Få mennesker med så stor viden som Ole G. Mouritzen formår at føre deres viden ud i praksis, gøre det forståeligt og anvendeligt, men den kunst mestrer Ole G. Mouritzen.

Det demonstrerer han også i denne bog, der er fascinerende, smuk og interessant at udforske. Du får ikke alene redskaber til behandling af råvarerne, der kan forfine og fremme forskellige smagsvarianter, du får også historierne, teorien og teknikken bag det hele. Det er top spændende, hvis du kan lide at lave god mad.

Der er delikate opskrifter rundt omkring i den smukke bog, der underbygger teorien. Bogen er ikke en traditionel kogebog, men derimod en bog om smag, skrevet af mennesker med en passion for rigtig god mad, hvor der er kælet for alle smagsdetaljer. Derfor også den optimale julegave til gourmet’en. Mine varmeste anbefalinger.

Du kan købe Fornemmelse for smag her

Var du tilfreds med denne omtale? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.