Mælks potentielt sundhedsskadelige effekter

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Mælks potentielt sundhedsskadelige effekter

     4
Mælk og sundhed bog

Mælk og sundhed bog

Imorgen d. 19. maj 2010 udkommer en helt ny bog om mælk; ”Hvad er det du drikker?”. I bogen sættes der fokus på mælkens indvirkning på menneskers sundhed. Bogen er skrevet af yderst kompetente mennesker på området, nemlig Bodil Søgaard, biolog lic. scient., tidligere tilknyttet Landbohøjskolen, Karen Østergaard, overlæge cand. med. og Troels V. Østergaard, fagforfatter, mag. scient. Det der kendetegner bogen er, at den er renset for studier og forskningsresultater, der er publiceret af mennesker med tilknytning til mejeriindustrien. Det vil sige, at det er uvildige undersøgelser, der ligger til grund for bogens konklusioner. Og netop konklusionerne er interessante. Forfatterne skriver nemlig: ”Der er meget mere på spil end bare snotnæser. Faktisk har det chokeret os temmelig meget at opdage, at der er al mulig grund til at tro, at alle de civilisationssygdomme, der i den grad plager den vestlige verden, har en fællesnævner: mælk”.

Forfatterne har skrevet denne væsentlige bog, til trods for at de er op imod vældige økonomiske interesser fra Mejeriforeningen, men også op imod en Fødevarestyrelse og en Sundhedsstyrelse, der igennem mange år har fortalt danskerne, at mælk er vigtigt for sundheden. Et sådant udsagn trækker man ikke lige tilbage, åbenbart heller ikke selvom dokumentationen for, at det forholder sig lige modsat, er overvældende.

Mælk anno 2010 indeholder mange forskellige stoffer, proteiner og hormoner, der kan skabe ravage i den indre biokemi, men specielt væksthormonerne GTF 1 og GTF 2 ofrer forfatterne opmærksomhed. Og med god grund. Både GTF 1 men også proteinet kasein fra mælk skal vi være yderst opmærksomme på. I for store mængder kan disse stoffer nemlig under de rette omstændigheder lede til forskellige sygdomme, herunder kræft.

Bogen kæder vort høje mælkeindtag sammen med udviklingen af bl.a.:
• Sukkersyge – type 1 diabetes mellitus
• Mellemørebetændelser – ørebørn og indsætning af dræn i ørerne
• Autisme – ADHD – DAMP
• Kræft
• Knogleskørhed
• Overvægt

Hvad er det du drikker? er en yderst læseværdig bog, velskrevet og let at gå til. Bogen tager fat på et emne, der berører os alle, idet de fleste danskere er vokset op med parolen; ”½ liter mælk om dagen holder dine knogler sunde”. Der gøres op med denne parole og mange andre i relation til mælk og mælkeprodukter. Forfatterne lægger ikke fingrene imellem, når de videregiver de uvildige forskningsresultater, som bogen bygger på. Ja faktisk opfordrer de til et mælkefrit Danmark. Jeg vil anbefale alle, og specielt de af os der har sygdom tæt inde på livet, at læse bogen. Det er barsk men sund læsning, og afgjort en bog der vil bidrage positivt til vores sundhed og ikke mindst til debatten om betydningen af uvildig forskning indenfor fødevarer – forskning der er uafhængig af industrielle interesser. Se mere på www.nomilk.dk

Du kan købe bogen her

Læs også
Er mælk sundt?
Viden om Mælk
Kvinde Kend Din Kalk
Læge Per Bennickes artikel om komælk
Mælk og kræft

Sunde alternativer til komælk

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.