Thomas Rodes nye bog – Stenalderkost

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Thomas Rodes nye bog - Stenalderkost er fantastisk god og brugbar, saerligt for maend, der traener meget

     7
Thomas Rodes nye bog - Stenalderkost

Jeg har lige læst Thomas Rodes nye bog – Stenalderkost, og det er en fantastisk god bog. Den er en hyldest til den gode mad, tilberedt af lækre, økologiske råvarer, men ikke mindst er den en venlig og humoristisk påmindelse om, at vi altså selv har såvel mulighed som ansvar for at optimere kroppens sundhed – hele livet.

“Stenalderkost” kan købes som e-bog her

Thomas bruger sig selv som eksempel, og fortæller åbenhjertigt om sin egen proces, om sukkerafhængighed og om opdagelsen af hvordan en mad sammensat af såvel sunde proteiner som godt fedt og masser af lækre grønsager gav ham mere energi og overskud til såvel træning som arbejde. Thomas skriver eksempelvis: ”Langt de fleste moderne mennesker går udenom det besværlige, det uforudsigelige og ukomfortable, men kører hellere leverpostejvejen – den lange, glatte, skidenbrune middelvej uden de store udsving i den ene eller den anden retning. Vi lader os ikke udfordre nok, og langt de færreste har åndsnærværelse nok til at udfordre sig selv eller bilder sig selv ind, at det ikke er noget man behøver.”

Med andre ord, der er ikke andre, der påtager sig ansvaret for din og dine børns sundhed. Det er op til dig selv. Du kan ikke regne med, at de fødevarer, der udbydes i landets supermarkeder er sunde og gode for dig, tværtimod. Derfor opfordrer Thomas Rode os til at gøre en indsats, til aktivt at opsøge og vælge de sunde og gode råvarer. Det kræver viden og vilje, men jo før du griber muligheden og vælger det sunde og økologiske til og det usunde og manipulerede fra, des hurtigere kan vi sammen påvirke udbuddet og produktionen af kvalitetsfødevarer. Vi har som forbrugere større magt, end vi måske lige gør os klart, og det er en magt vi skal gribe, for vores egen sundheds skyld.

Behøver jeg sige, at bogen er spækket med absolut skønne opskrifter, indbydende og veltillavet mad, der nærer og giver saft og kraft og overskud til at vi kan yde vores optimale hver eneste dag. Denne bog adskiller sig markant fra tidens mange såkaldte ”proteinkure”, idet der også her fokuseres på grønsagerne, på fibrene, der jo er helt afgørende for vores indre sundhed og balance. Der er ikke mange stivelsesholdige fødevarer men derimod kød på bordet i disse opskrifter, der er udarbejdet ud fra palæo teorien, den mad vi oprindeligt er designede til at spise. Motionerer du muligvis ikke så intensivt som Thomas, så er det ikke forbudt at nedtone lidt af kødet og opjustere mængden af grønsager, hvilket mange kvinder i øvrigt også muligvis vil foretrække. Men her kan justeres og tilpasses, lige præcist efter hvad man befinder sig bedst med. Bogen giver inspiration og lyst til at gå i gang med at lave god mad af gode råvarer, og den får mine varmeste anbefalinger, også som en suveræn gaveide til jul.

Se opskriften på Thomas Rodes suveræne stenalderbrød helt uden mel og versionen med tranebær her

Køb Stenalderkost som e-bog HER

Var du tilfreds med denne bogomtale af Stenalderkost? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.