folkesundhed
Slankesuppe

Slankesuppe

Denne sunde slankesuppe kan erstatte en eller to af dagens normale måltider og kan hjælpe dig til et effektivt og sundt vægttab. Den smager godt, og du kan let tilberede suppe til flere dage.

læs mere
Drik kaffe og lev længere?

Drik kaffe og lev længere?

Kan 1-2 kopper kaffe om dagen påvirke din sundhed og livslængde? Det afhænger af en lang række faktorer, herunder kvaliteten og mængden af kaffe, du drikker, men også din genetiske disposition spiller en rolle.

læs mere
Kan Hjerne og Tro Helbrede?

Kan Hjerne og Tro Helbrede?

Vores tanker, tro og overbevisninger påvirker vores fysiske krop, og jo før disse aspekter inddrages i behandlingen af sygdomme i Danmark, jo bedre,
for vi besidder enorme ressourcer, der kan hjælpe os – helt uden bivirkninger.

læs mere
Overvægt – er det noget i maden?

Overvægt – er det noget i maden?

Spiller al den kemi, som vi putter i mad, emballager og plejeprodukter en rolle i forhold til udvikling af fedme? Noget tyder på, at disse stoffer potentielt kan påvirke vores hormonsystem, i særlig grad den fine regulering af sult og mæthed. Du kan i denne artikel læse om den seneste forskning indenfor området.

læs mere
Sov dig slank, følg din cirkadiske rytme

Sov dig slank, følg din cirkadiske rytme

Sov dig slank ved at følge din cirkadiske rytme, der fungerer som en intern tidsregulator. Ny forskning har vist, at disse rytmer også har en vægtregulerende effekt. Mus, der spiser indenfor en periode på 12 timer, og undlader at spise i de resterende 12 timer, er slankere og sundere end dem, der spiser samme antal kalorier men over en længere tidsperiode. Intervallet, altså den periode vi spiser indenfor, er måske lige så vigtig som hvad vi spiser. Læs mere her…

læs mere
Fast food kan påvirke børns intelligens

Fast food kan påvirke børns intelligens

Familiens valg af mad kan påvirke børns intelligens og adfærd i højere grad, end vi måske forestiller os. En gennemgang af den foreliggende forskning på området viser, at børns hjerner kan påvirkes negativt, hvis de spiser primært forarbejdet mad, fast food og andre former for næringsdrænet mad med et lavt indhold af sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

læs mere
Vagus nerven og stress

Vagus nerven og stress

Det kan betale sig at kende til Vagus nerven, for den kan have stor betydning for din håndtering af stress. Vagus nerven eller den 10. hjernenerve har blandt andet betydning for din evne til at kunne slappe af.

læs mere
Tid til D vitamintilskud

Tid til D vitamintilskud

Tid til D vitamintilskud. Mangel på D vitamin kan nemlig øge risikoen for udvikling af en lang række sygdomme, og et studie, foretaget af Statens Seruminstitut og Kræftens Bekæmpelse har afsløret, at mange af os danskere mangler det livsvigtige, fedtopløselige D3 vitamin om vinteren.

læs mere
Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

Vi vil alle sammen gerne holde os sunde og raske hele livet, og vi vil noget så gerne have tillid til de læger og det sundhedsvæsen, der skal hjælpe os, hvis vi bliver syge. God og nærende mad er selve grundlaget for en sund krop, hvornår mon lægen begynder at ordinere mad som medicin?

læs mere
Resistent stivelse

Resistent stivelse

Resistent stivelse ser ud til at have en række sundhedsfremmende fordele, som almindelig stivelse ikke besidder i samme omfang. Det omfatter eksempelvis ved indtag større insulinfølsomhed, lavere blodsukkerpåvirkning, bedre fordøjelse og større mæthedsfølelse. Det kan derfor betale sig at sætte de kogte kartofler til afkøling i køleskabet.

læs mere
Kan vitaminer og mineraler beskytte dig?

Kan vitaminer og mineraler beskytte dig?

Kan vitaminer og mineraler beskytte dig og hjælpe immunforsvaret mod c*vid? En gennemgang af den foreliggende forskning indenfor mikronæringsstoffers betydning for udvikling af infektioner og c*vid, tegner et billede af, at særligt D vitamin, selen og zink kan være en del af forklaringen på den ofte voldsomme immunrespons, der gør, at denne sygdom kan blive dødbringende.

læs mere
Tre hyppige madfælder

Tre hyppige madfælder

En fødevare er ikke altid det, den giver sig ud for at være. Derfor kan du her læse om tre hyppige madfælder, og hvad du kan vælge istedet. Kvaliteten af den mad, du vælger at spise hver dag, har overordentlig stor betydning for din indre biokemi, balance og styrke.

læs mere
Ensomhed kan gøre syg

Ensomhed kan gøre syg

De mange ældre, der lever i ufrivillig isolation her under pandemien, er udsat for øget risiko for udvikling af sygdom, viser undersøgelser. De får hverken den sociale stimulation, de daglige motion eller den gode mad, som har så stor betydning for vores velvære. Der er, som det er nu, kun os pårørende til at gøre en indsats for vores ældre. Vores indsats, lille som stor, kan til gengæld være afgørende.

læs mere
Migræne – ny behandling af migræne

Migræne – ny behandling af migræne

Mange danskere lider hver dag af migræne, der er en voldsom form for hovedpine. Der er ikke kun en årsag til migræne, mange faktorer kan spille ind, og vi er alle vidt forskellige. Danske forskere er dog ved at være klar med en ny medicinsk behandling. Jeg kan dog varmt anbefales at se på livsstil, tarmbiota, vitaminer og mad og drikke også.

læs mere
Hvem kender sandheden om sundhed?

Hvem kender sandheden om sundhed?

Hvem kender mon sandheden om sundhed? Faktisk kan intet menneske påstå at kende den, for vi er allesammen forskellige og individuelle. Det påvirker vores sundhedsmæssige beslutninger, vi vælger forskelligt hver især. Vi passer ikke allesammen ind i snærende lægeprotokoller, og derfor må vi ændre på den måde, vi ses på som patienter. For vores allesammens skyld.

læs mere
Halver risikoen for demens

Halver risikoen for demens

Helt ny dansk forskning påviser, at vores valg af mad og livsstil har stor betydning for risikoen for at udvikle demens. Ved at spise mere hjertesundt kan du næsten halvere risikoen for udvikling af demens og samtidig efektivt forebygge hjertekarsygdom på samme tid.

læs mere
Stærkt immunforsvar

Stærkt immunforsvar

Vi kan forme og styrke vores immunforsvar hele livet, og vores daglige valg af mad, motion og øvrig levevis har stor betydning for immunforsvarets styrke. Vi er som udgangspunkt stærke individer, det er vigtigt at huske, særligt i denne tid.

læs mere
De værste tarmskurke og irritabel tarm

De værste tarmskurke og irritabel tarm

Lider du af irritabel tarm, oppustethed eller andre fordøjelsesudfordringer, så velkommen i klubben af mere end en million danskere. Måske skyldes dine gener glutenholdig mad, vanskeligt fordøjelige proteiner, fibre eller kulhydratforbindelser som eksempelvis fruktaner? Her i artiklen finder du helt ny viden.

læs mere
Kender du Kornets Hus?

Kender du Kornets Hus?

Kornets Hus er et forrygende smukt oplevelsessted syd for Hjørring. Huset tilbyder rundvisninger, bagekurser, historiske fortællinger samt en hyggelig cafe, der serverer den lækreste mad. Alt er smukt, inde som ude. Kornets hus er i den grad et besøg værd.

læs mere
Solskinsvitaminet

Solskinsvitaminet

Solens stråler er den vigtigste kilde til det vigtige D vitamin, derfor kaldes det solskinsvitaminet. Det styrker dit immunforsvar, så sørg derfor for at komme ud i solen i sommermånederne, og dyrk intelligent solbadning under hensyntagen til din hudtype og tolerance

læs mere
Greenwashing – kan du stole på din mad?

Greenwashing – kan du stole på din mad?

I takt med at danske forbrugere bliver mere og mere bevidste om klima, miljø og sundhed, følger desværre også en anden tendens: Opfindsomme mærkninger, der skal få os til at tro, at vi tager bæredygtige, grønne og økologiske valg, selv når det ikke er tilfældet. Begrebet hedder greenwashing, og det kan som forbruger betale sig at være yderst opmærksom på fødevareproducenternes store opfindsomhed.

læs mere
Din vigtige tarmbiota

Din vigtige tarmbiota

Noget af det vigtigste for din sundhed er en velafbalanceret og mangfoldig tarmbiota. Tarmbiotaen er et udtryk for de cirka to kilo mikroorganismer, du har i dit tarmsystem. De koder indirekte og modulerer dit immunforsvar, hormon- og nervesystem. Derfor kan det betale sig at være opmærksom på at stimulere den hver dag.

læs mere
Gratis D vitamin – en oplagt mulighed?

Gratis D vitamin – en oplagt mulighed?

D vitamin er det mest immunmodulerende vitamin, vi kan danne i kroppen. Det beskytter i forhold til smitte, og det ser ud til at kunne forebygge alvorlige sygdomsforløb. Vi danner ikke D vitamin om vinteren, hvor solen er sparsom og står lavt, men alligevel får vi som befolkning ingen information om, hvor væsentligt det er for at vi er beskyttede, at vi tager tilskud af D vitamin vinteren igennem.

læs mere
Hvilken type fedt er bedst at stege i?

Hvilken type fedt er bedst at stege i?

Vi danskere kan nu bedst lide at stege vores frikadeller eller grønne deller, men solid information om, hvilken type fedt, der er bedst og sundest at stege i, er vanskelig at finde. Her får du mit bud på, hvilke fedtstoffer du ifht forskning og erfaring med fordel kan vælge.

læs mere
Nordfolk – en ny omega 3 olie

Nordfolk – en ny omega 3 olie

Nordfolk er et helt nyt omega 3 kosttilskud af høj kvalitet. Nordfolk er en omega 3 olie på kapsler, udvundet af Calanus finmarchicus – dyreplankton fra Arktis. Jeg har afprøvet produktet i de seneste måneder og er begejstret.

læs mere
Aubergine frikadeller

Aubergine frikadeller

Aubergine frikadeller er superlækre og lette at tilberede. Du kan servere dem med en fyldig salat og en god pesto eller med bagte rodfrugter. Det er let og velsmagende aftensmad, men husk at lave ekstra af de skønne aubergine frikadeller, så du også har til frokost næste dag.

læs mere
Tre hyppige madfælder

Vi kan spare liv og milliarder ved at spise sundere

Vi danskere kan spare liv og milliarder ved at spise sundere. Det konkluderer en helt ny rapport, udarbejdet af forskere på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på vegne af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi kender alle til de danske kostråd, og særligt de seneste grønnere og mere klimavenlige forslag er blevet populære. Det lader også til, at en grønnere levevis med mindre kød, kødpålæg og salt vil kunne øge livskvaliteten og spare såvel menneskeliv som milliarder.

læs mere
Tag godt vare på dig selv

Tag godt vare på dig selv

I denne tid er det en god ide at tage godt vare på dig selv og dine kære. Vi mennesker er sociale væsener, og lang tid uden selskab kræver en særlig og kærlig indsats for at styrke såvel den fysiske som den mentale sundhed.

læs mere
Type 2 diabetes – spis dig fra type 2 diabetes

Type 2 diabetes – spis dig fra type 2 diabetes

Fedmekirurgi fremhæves i et helt nyt studie som den mest effektive kur mod type 2-diabetes. Er det ikke en total falliterklæring og accept af den glidebane i kvaliteten af vores mad, som vi har oplevet igennem de seneste år. Mon ikke tiden er til at tage sagen i egen hånd, kræve gode, næringsrige råvarer på supermarkedernes hylder og lære os selv og vores børn at lave god mad fra bunden. For det KAN lade sig gøre at spise sig fra type 2-diabetes, men det kræver en indsats i dagens Danmark, hvor medicin og nu også fedmeoperationer tilbydes som nemme løsninger.

læs mere
Stress og angst – redskaber til håndtering

Stress og angst – redskaber til håndtering

Vi er allesammen påvirkede af det ,der sker lige nu. Ensomhed, stress, angst og frygt påvirker mange, og en en helt ny Megafon undersøgelse, foretaget af TV2, viser, at hver femte af os, frygter for vores fremtidige jobsituation. Stress og angst kan påvirke immunforsvaret negativt, og her kan du læse mere om, hvad du selv kan gøre for at imødegå det.

læs mere
Kort nyt om C*vid

Kort nyt om C*vid

Gode nyheder om covid-19. Det betaler sig at styrke sin tarmbiota, lyntests virker bedre end vi formodede, og i Aarhus er dygtige forskere ved at teste en genial ny hjemmetest. Gode nyheder i en tid, hvor vi trænger til positivt nyt.

læs mere
Har vi rent drikkevand i hanerne?

Har vi rent drikkevand i hanerne?

Kan vi drikke vand fra vandhanen og være sikre på ikke at få uønskede rester af pesticider og svampemidler indenbords? Det strammer til, for der lukkes mere end 100 boringer årligt på grund af netop pesticidrester, og det bliver mere og mere vanskeligt at finde nye steder at bore, hvor grundvandet er rent.

læs mere
Tarmbiotaen påvirker også din søvn

Tarmbiotaen påvirker også din søvn

Kvaliteten, variationen og mængden af mikrober i din tarm kan være afgørende for dannelsen af serotonin og dermed også for produktionen af melatonin. Melatonin styrer din døgnrytme, og disse forhold kan derfor muligvis have indflydelse på kvaliteten af din nattesøvn.

læs mere
Så rens da det vand…

Så rens da det vand…

Nu går den ikke længere. Det danske grundvand og drikkevand er forurenet med pesticidrester, svampemidler og andre hormonforstyrrende stoffer. Så der er behov for handling på dette område, fru miljøminister, så det fortsat er sundhedsmæssigt forsvarligt at drikke vand fra hanen i Danmark.

læs mere
Påvirkes gigt af vejret?

Påvirkes gigt af vejret?

Når mennesker med gigt tidligere beklagede sig over et øget smerteniveau på kolde, våde og blæsende dage, så blev det forklaret med gammel overtro. Det er nu modbevist, og ny forskning dokumenterer, at smerteniveauet hos gigtpatienter øges, når det atmosfæriske tryk falder.

læs mere
Behandling med K2 vitamin

Behandling med K2 vitamin

Nye undersøgelser fra Holland og Danmark har vist, at mange svært syge covid-19 patienter mangler K vitamin. Mangel på K vitamin kan have store konsekvenser, ikke alene for lungevævets elasticitet, men også for hjerte- og knoglesundheden.

læs mere
K Vitamin og covid-19

K Vitamin og covid-19

K vitaminniveauerne ser ud til at spille en rolle i forbindelse med sværhedsgraden af covid-19. Undersøgelser har vist, at alvorligt syge patienter har lave K2 vitamin niveauer. Mangel på K2 vitamin var særligt fremtrædende blandt ældre patienter med covid-19, der også led af andre sygdomme.

læs mere
D vitamin som supplement ved Covid-19

D vitamin som supplement ved Covid-19

D vitamin kan indgå som supplement i behandlingen af Covid-19. Mange patienter, der bliver indlagt med covid-19, mangler D vitamin, og det kan have betydning for sygdomsforløbet. Lave D vitaminniveauer, som ses hos en stor del af den danske befolkning i vintermånederne, kan føre til sværere og mere alvorlige sygdomsforløb. D vitamin supplement anbefales derfor i en række studier.

læs mere
De mest populære slankekure

De mest populære slankekure

Har du planer om at tabe et par kilo, så læs med her, hvor et par af de mest populære slankekure vil blive gennemgået. Vi er alle individuelle, og der er ikke en facitliste eller kur, der passer til alle. Så lyt til din krop og kend dig selv, når du skal vælge vejen til færre kilo.

læs mere
Danske forskere anbefaler nu tilskud af D vitamin

Danske forskere anbefaler nu tilskud af D vitamin

D vitamins effektive beskyttende effekt i forhold til Covid-19 er efterhånden velunderbygget, og endelig hører vi fra en dansk læge, nemlig Jens-Erik Bech Jensen i Politiken , at det nu anbefales os allesammen at tage tilskud af dette vigtige, immunmodulerende vitamin. Det er bemærkelsesværdigt, ja nærmest historisk, at danske forskere og læger står frem med en så tydelig anbefaling af et vitamintilskud. Tak for det.

læs mere
Depression og angst – se på tarmbiota og inflammationsgrad

Depression og angst – se på tarmbiota og inflammationsgrad

Det er trist at opleve, at så mange børn og unge får en diagnose på psykisk sygdom som eksempelvis angst, depression og ADHD. Hvorfor stiger antallet af psykisk syge børn og unge så drastisk, en udvikling, der har været særligt fremherskende igennem de senest otte til ti år? Et bud kunne være vores levevis, for ny forskning tegner også et billede af, at tarmbiotaens konstitution samt graden af inflammation i tarm og hjerne kan spille en afgørende rolle. Læs med her…

læs mere
Viden gør os stærke

Viden gør os stærke

Regeringen har fremsendt et revideret udkast til ny epidemilov til afløsning af den midlertidige. Den skal i høring imorgen. Normalt er jeg et tillidsfuldt menneske, men da gode venner, læger og andet sundhedspersonale begyndte at skrive til mig og bekymret fortælle, hvad denne lov indebar, så læste jeg teksten, og det, de skrev. Og så blev jeg for alvor bekymret.

læs mere
Drikkevandskvaliteten i fare

Drikkevandskvaliteten i fare

Det danske grundvand er ødelagt af pesticider. Nu viser det sig, at Miljøstyrelsen i årevis, og i direkte strid med lovgivningen, har ladet en række vandværker få dispensation til at overskride grænseværdierne for pesticider. Disse ulovlige dispensationer er blevet givet år efter år UDEN at Miljøstyrelsen har oplyst skiftende miljøministre om dette. Endnu værre; vi er som borgere heller ikke blevet orienterede om disse forhold med stor betydning for sundheden.

læs mere
Kan D vitamin forebygge smitte med covid-19?

Kan D vitamin forebygge smitte med covid-19?

D vitamin tilskud er en billig behandlingsform, og mange forskningsresultater påviser, at D vitamin kan være en vigtig faktor i forebyggelsen og behandlingen af Covid-19. Derfor kan det undre, at vi intet hører om det herhjemme. Medierne omtaler det ikke, lægerne anbefaler det ikke, måler ikke rutinemæssigt deres patienter, og blandt danske forskere er der ikke den store villighed til at iværksætte flere kliniske forsøg.

læs mere
Pas på med medicin mod mavesyre

Pas på med medicin mod mavesyre

Trods mange velkendte bivirkninger udskrives der stadig megen protonhæmmende medicin i Danmark, de såkaldte PPI’er. Medicinen bruges i vid udstrækning mod mavesår, refluks og sure opstød, selvom det er velkendt, at årsagen til disse lidelser idag ofte ligger andre steder end ved for høje mavesyreniveauer.

læs mere
Anvender vi pengene bedst muligt i sundhedsvæsenet?

Anvender vi pengene bedst muligt i sundhedsvæsenet?

Thorkild I.A. Sørensen har i medierne sat fokus på spørgsmålet, om vi igennem de seneste mange måneders pandemi og nedlukning har anvendt pengene bedst muligt indenfor sundhedsvæsenet. Han stiller en række relevante spørgsmål og rejser en nødvendig debat. Heldigvis bringer han også en række enkle og brugbare forslag til mindskning af smittespredningen.

læs mere
Stress og angst kræver øget opmærksomhed

Stress og angst kræver øget opmærksomhed

Oplevelserne i forbindelse med Corona pandemien, nedlukning og social isolation påvirker mange flere mennesker, end vi lige regner med. Vi er sociale væsener, og både vi voksne, men også vores børn og ældre kan rammes af tristhed eller måske ligefrem angst og depression. Cirka halvdelen af os danskere oplever frygt for fremtiden, og det skal vi tage alvorligt. Vi må derfor i langt højere grad have opmærksomheden rettet mod disse aspekter og hjælpe og støtte hinanden.

læs mere
Mælk er godt for knoglerne – eller er det?

Mælk er godt for knoglerne – eller er det?

De fleste af os danskere er opdraget i troen på, at mælk er vigtigt for vores knoglesundhed. Men faktum er, at danskerne – til trods for, at vi er blandt de mest mælkedrikkende i verden – ligger i den tunge ende af statistikken, når det kommer til knoglebrud og knogleskørhed. Så hvad skal vi egentligt tro på?

læs mere
Forkæl dine tarme og tab dig effektivt

Et nyt syn på kalorier

I mange år har vi valgt fødevarer ud fra deres indhold af kalorier samt næringsstofferne fedt, protein og kulhydrat. I dag er vi klogere, og ved, at fødevarernes struktur og kvalitet måske har en større effekt på vores sundhed, vægt og tarmbiota end kalorieindholdet og den procentuelle fordeling af næringsstofferne i maden.

læs mere
Kosttilskudsproducent stævner Fødevarestyrelsen

Kosttilskudsproducent stævner Fødevarestyrelsen

Den danske kosttilskudsproducent Pharma Nord har dokumenteret, at flere af deres mikronæringsstoffer, der er bundet op på en fødevarematrix, har en højere optagelighed end andre ikke kombinerede produkter. Det har betydning for kvaliteten af produktet, men også for forbrugeren, om optageligheden af det givne produkt er eksempelvis 20 procent eller 90 procent. Til trods for, at denne information er videnskabeligt veldokumenteret, så tolkes den af Fødevarestyrelsen som en anprisning, som ikke må deles med forbrugeren. De forlanger informationen fjernet fra al emballage og information om produkterne. Derfor har Pharma Nord nu stævnet FVST.

læs mere
Tilskud af selen redder menneskeliv 

Tilskud af selen redder menneskeliv 

Professor Urban Alehagen har igennem en årrække forsket i sammenhængen imellem hjertesygdom og mangel på selen og CoQ10. Hans banebrydende forskning har påvist, at ved at give tilskud af selen og CoQ10 blev hjertefunktionen blandt forsøgspersonerne markant bedret på alle parametre, og graden af mennesker, der døde af hjertesygdom blev reduceret.

læs mere
Råd om børns sundhed kommer fra industrien

Råd om børns sundhed kommer fra industrien

Officielt udseende tryksager om børns sundhed og trivsel runddeles hvert år gratis til danske forældre. Bøgerne indeholder råd om børns kost, og man kan forledes til at tro, at der her er tale om velunderbyggede officielle kostråd. Det viser sig dog, at bøgerne er udarbejdet af repræsentanter for fødevareindustrien, nærmere bestemt Mejeriforeningen og Landbrug og Fødevarer. Umiddelbart en ganske sympatisk gestus, hvis det da ikke lige var, fordi udgiveren kan have ganske stor interesse i, hvilke råd forældrene bliver præsenteret for.

læs mere
Nyt om Manuka honning

Nyt om Manuka honning

Manuka honning fra New Zealand har helt fortjent været særligt i fokus i de senere år, hvor honningen er blevet anerkendt for dens antimikrobielle potentiale. Honningens indhold af methylglyoxal er kommet i Fødevarestyrelsens søgelys. Madforlivet har kigget på den internationale forskning på området.

læs mere
B12 vitamin – manglende fokus på B12 vitamin

B12 vitamin – manglende fokus på B12 vitamin

B12 vitamin er et særdeles vigtigt vitamin, der findes primært i kød, fjerkræ og fisk. Flere og flere danskere lever plantebaseret, hvilket øger risikoen for mangel på B12 vitamin. Nu sætter en række sundhedsordførere fokus på den manglende opmærksomhed på problematikken B12 vitamin mangel i det danske sundhedssystem. Læs med her…

læs mere
Zink – zink er et magisk mineral

Zink – zink er et magisk mineral

Zink – zink er et magisk mineral med afgørende betydning for enzymdannelse, immunforsvar, fertilitet og meget mere. Læs med her, hvor læge Pia Norup skriver om, hvor betydningsfuldt zink er for en organisme i balance og for et effektivt fungerende immunforsvar.

læs mere
Overvægt – årsag søges?

Overvægt – årsag søges?

Sundhedsstyrelsens forslag til nye retningslinjer om opsøgende fedmebehandling af danske borgere har mødt modstand hos de praktiserende læger, og bevirket, at DSAM har forladt arbejdsgruppen. DSAM finder Sundhedsstyrelsens retningslinier forældede og mener tillige, at strategien er udtryk for ufin og uetisk indblanding i privatlivets fred. Jeg er enig. Læs med her…

læs mere
Jordbær – verdens bedste jordbær

Jordbær – verdens bedste jordbær

Jordbær er super sunde, og jeg kan kun på det varmeste anbefale, at du finder en økologisk gårdbutik og jordbæravler i dit område, og tager familien med derud. Det er en god og stor oplevelse at se, hvor maden kommer fra, og opleve at kvalitet og friskhed vitterlig har stor betydning, også når vi taler mad og afgrøder. Se links herunder og bor du andre steder i landet, så søg på Google efter økologiske jordbær og selvpluk eller køb.

læs mere
Naturlig hjælp til børn med eksem

Naturlig hjælp til børn med eksem

Eksem er en kløende og inflammatorisk hudlidelse. De sidste 30 år har flere og flere børn fået diagnosen børneeksem, og det kan være en stor hjælp til dit barn at finde årsagen til eksemen. Sundhedsplejerske Anette Straadt giver dig i denne artikel flere bud på mulige årsager.

læs mere
Forbud mod fluorstoffer i mademballage

Forbud mod fluorstoffer i mademballage

Mademballage, muffinforme, bagepapir, pizzabakker med mere har i en lang årrække udgjort et sundhedsmæssigt problem. De perfluorede stoffer, som mademballager er behandlet med, kan virke hormonforstyrrende og skade sundheden. Nu har sundhedsminister Mogens Jensen forbudt brugen af de skadelige fluorerede stoffer i mademballage fra 1. juli 2020.

læs mere
Selen er vigtigt – også for immunforsvaret

Selen er vigtigt – også for immunforsvaret

Verdens førende selenforsker, Margaret Rayman, har netop publiceret et vigtigt indlæg i American Journal of Clinical Nutrition. Indlægget påviser en signifikant højere helbredelsesprocent blandt Covid-19 patienter i de områder af Kina, hvor beboerne påvisligt har høje niveauer af selen i kroppen.

læs mere
Kan Covid-19 forebygges?

Kan Covid-19 forebygges?

Læge Claus Hancke står bag denne artikel. Han mener, at Covid-19 til en vis grad vil kunne forebygges, men at vi bare ikke hører om det. Befolkningen kastes ud i øget smitteeksponering uden at få konkrete redskaber til at styrke deres immunforsvar. Uden et effektivt immunforsvar er vi chanceløse, mener læge Claus Hancke. Læs hele artiklen herunder:

læs mere
Broccoli pizza

Broccoli pizza

Broccoli pizza er super lækker og sund pizza, der er velegnet til såvel aftensmad som til madpakken. Pizzaen smager fantastisk godt, og kan serveres til både børn og voksne . Opskriften stammer fra bogen Grøn Keto.

læs mere
Ny forskning på vej om D vitamin

Ny forskning på vej om D vitamin

En række forskere har gennemgået den foreliggende forskning om D vitamin og dødeligheden af Covid-19 i Europa. De fandt, at lave niveauer af D vitamin muligvis spiller en rolle i udviklingen af sygdommen og måske vil tilstrækkeligt høje niveauer kunne beskytte. Undersøgelsen er ikke endeligt publiceret, men de foreslår forsigtigt og på baggrund heraf tilskud af D vitamin til befolkninger med lave niveauer.

læs mere
Historien om håndvask

Historien om håndvask

Vi ved idag, hvor vigtigt det er at vaske hænder, hvis man vil undgå smitte. Men kender du historien om Semmelweis? Han var den læge, der i midten af 1800-tallet forsøgte at få sine lægekolleger til at vaske hænder, før de tilså en patient. Han havde ikke stor succes med sin mission. Læs hele historien her…

læs mere
D vitamin kan beskytte dig

D vitamin kan beskytte dig

D vitamin kan beskytte mod luftvejsinfektioner og vira. Fornylig udtalte professor og virolog fra Rigshospitalet, Allan Ramdrup Thomsen, at skulle man selv gøre noget i forhold til Corona virus, så er tiltrækkeligt høje D vitamin niveauer det, der er bedst evidens for kan have beskyttende virkning. Du kan læse meget mere om D vitamins immunmodulerende effekt herunder.

læs mere

Gratis e-bogs pakke! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag gratis mine e-bøger "Tyvstart dagen GRØNT", "Fastebogen" samt "Madplan 2.0".

Du er blevet tilmeldt!

Oversigt over databeskyttelse

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.