ildsjæle
Senest udgivet
-
Gratis D vitamin - en oplagt mulighed?
D vitamin er det mest immunmodulerende vitamin, vi kan danne i kroppen. Det beskytter i forhold til smitte, og det ser ud til at kunne forebygge alvorlige sygdomsforløb. Vi danner ikke D vitamin om vinteren, hvor solen er sparsom og står lavt, men alligevel får vi som befolkning ingen information om, hvor væsentligt det er for at vi er beskyttede, at vi tager tilskud af D vitamin vinteren igennem.
-
Kan vitaminer og mineraler beskytte dig?
Kan vitaminer og mineraler beskytte dig og hjælpe immunforsvaret mod c*vid? En gennemgang af den foreliggende forskning indenfor mikronæringsstoffers betydning for udvikling af infektioner og c*vid, tegner et billede af, at særligt D vitamin, selen og zink kan være en del af forklaringen på den ofte voldsomme immunrespons, der gør, at denne sygdom kan blive dødbringende.
-
Hvem kender sandheden om sundhed?
Hvem kender mon sandheden om sundhed? Faktisk kan intet menneske påstå at kende den, for vi er allesammen forskellige og individuelle. Det påvirker vores sundhedsmæssige beslutninger, vi vælger forskelligt hver især. Vi passer ikke allesammen ind i snærende lægeprotokoller, og derfor må vi ændre på den måde, vi ses på som patienter. For vores allesammens skyld.
-
Kan vi spise, sove og tænke os raske?
Kan vi spise, sove og tænke os raske? Vi ved, at de tre parametre; mad, søvn og livsindstilling har særdeles stor betydning for vores måde at håndtere sygdom … Læs mere →
-
Kort nyt om C*vid
Gode nyheder om covid-19. Det betaler sig at styrke sin tarmbiota, lyntests virker bedre end vi formodede, og i Aarhus er dygtige forskere ved at teste en genial ny hjemmetest. Gode nyheder i en tid, hvor vi trænger til positivt nyt.
-
Cirka hver tredje dansker skærer ned på kødet
Tendensen er klar. Flere og flere af os skærer ned på vores indtag af kød. Det er særligt yngre danskere, der fører an i den grønne levevis. Det viser en rapport fra Aarhus Universitet.
-
Har vi rent drikkevand i hanerne?
Kan vi drikke vand fra vandhanen og være sikre på ikke at få uønskede rester af pesticider og svampemidler indenbords? Det strammer til, for der lukkes mere end 100 boringer årligt på grund af netop pesticidrester, og det bliver mere og mere vanskeligt at finde nye steder at bore, hvor grundvandet er rent.
-
Ensomhed kan gøre syg
De mange ældre, der lever i ufrivillig isolation her under pandemien, er udsat for øget risiko for udvikling af sygdom, viser undersøgelser. De får hverken den sociale stimulation, de daglige motion eller den gode mad, som har så stor betydning for vores velvære. Der er, som det er nu, kun os pårørende til at gøre en indsats for vores ældre. Vores indsats, lille som stor, kan til gengæld være afgørende.
-
Gorridsen Design - de skønneste, bæredygtige trøjer
Gorridsen Design får fremstillet de fineste og lækreste trøjer i Peru. De hjælper både sårbare kvinder i Peru til et meningsfyldt liv, men også i Danmark ansætter firmaet mennesker med særlige behov. Trøjerne hører til mine absolutte yndlingsklædningsstykker, og jeg blev ekstra begejstret, da jeg læste historien bag dette unikke firma.
-
Rødkløverekstrakt mod knogleskørhed
Et af de mest banebrydende forskningsresultater i nyere tid viser, at fermenteret rødkløverekstrakt kan bremse knogletab. Det er forsker Per Bendix Jeppesen fra Aarhus Universitet, der står bag den solide og uafhængige forskning, der vil kunne hjælpe kvinder over hele verden.
-
Anvender vi pengene bedst muligt i sundhedsvæsenet?
Thorkild I.A. Sørensen har i medierne sat fokus på spørgsmålet, om vi igennem de seneste mange måneders pandemi og nedlukning har anvendt pengene bedst muligt indenfor sundhedsvæsenet. Han stiller en række relevante spørgsmål og rejser en nødvendig debat. Heldigvis bringer han også en række enkle og brugbare forslag til mindskning af smittespredningen.
-
Aamanns grønne køkken
Adam Aamanns nye kogebog, Aamanns grønne køkken, indeholder så mange nytænkte, sunde og spændende og grønne opskrifter, at jeg vil betegne den som en af de allerbedste kogebøger, der er udgivet i nyere tid.
-
Tilskud af selen redder menneskeliv
Professor Urban Alehagen har igennem en årrække forsket i sammenhængen imellem hjertesygdom og mangel på selen og CoQ10. Hans banebrydende forskning har påvist, at ved at give tilskud af selen og CoQ10 blev hjertefunktionen blandt forsøgspersonerne markant bedret på alle parametre, og graden af mennesker, der døde af hjertesygdom blev reduceret.
-
Sukker Smarte børn - ny bog
Sukker Smarte børn er en ny bog, skrevet af Anette Sams. Bogen henvender sig til børneforældre og giver viden og redskaber til nærende børnemad. Her gives gode råd til, hvordan de sunde valg også ligestilles med hyggeligt samvær, velsmag og velvære. Sunde madvaner er den største gave enhver forælder kan give sit barn. Det giver denne bog redskaberne til, velunderbygget, velformuleret og uden løftede pegefingre.
-
Jordbær – verdens bedste jordbær
Jordbær er super sunde, og jeg kan kun på det varmeste anbefale, at du finder en økologisk gårdbutik og jordbæravler i dit område, og tager familien med derud. Det er en god og stor oplevelse at se, hvor maden kommer fra, og opleve at kvalitet og friskhed vitterlig har stor betydning, også når vi taler mad og afgrøder. Se links herunder og bor du andre steder i landet, så søg på Google efter økologiske jordbær og selvpluk eller køb.
-
Naturlig hjælp til børn med eksem
Eksem er en kløende og inflammatorisk hudlidelse. De sidste 30 år har flere og flere børn fået diagnosen børneeksem, og det kan være en stor hjælp til dit barn at finde årsagen til eksemen. Sundhedsplejerske Anette Straadt giver dig i denne artikel flere bud på mulige årsager.
-
Kan Covid-19 forebygges?
Læge Claus Hancke står bag denne artikel. Han mener, at Covid-19 til en vis grad vil kunne forebygges, men at vi bare ikke hører om det. Befolkningen kastes ud i øget smitteeksponering uden at få konkrete redskaber til at styrke deres immunforsvar. Uden et effektivt immunforsvar er vi chanceløse, mener læge Claus Hancke. Læs hele artiklen herunder:
-
Covid-19 situationsrapport fra en intensivafdeling
Jeanette arbejder i første linie med Covid-19 patienter. Hun har indvilget i at dele sine erfaringer gennem de seneste måneder med Madforlivet’s læsere. Du kan læse Jeanettes Covid-19 situationsrapport fra en intensivafdeling herunder.
-
Fast food kan påvirke børns intelligens
Familiens valg af mad kan påvirke børns intelligens og adfærd i højere grad, end vi måske forestiller os. En gennemgang af den foreliggende forskning på området viser, at børns hjerner kan påvirkes negativt, hvis de spiser primært forarbejdet mad, fast food og andre former for næringsdrænet mad med et lavt indhold af sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler.
-
Historien om håndvask
Vi ved idag, hvor vigtigt det er at vaske hænder, hvis man vil undgå smitte. Men kender du historien om Semmelweis? Han var den læge, der i midten af 1800-tallet forsøgte at få sine lægekolleger til at vaske hænder, før de tilså en patient. Han havde ikke stor succes med sin mission. Læs hele historien her…