søvn
Senest udgivet
-
Lad maden være din medicin - men er den det?
Sådan sagde Hippokrates for mange år siden, men efterlever vi det fornuftige råd, eller lever vi i en helt omvendt verden? Som I ved, så er jeg stor … Læs mere →
-
Hvorfor sover vi mindre, når vi bliver ældre?
De fleste ældre sover mindre end da de var unge, men søvnkvaliteten ændrer sig også hos mange. Hvad er forklaringen, og hvad kan vi selv gøre for at optimere kvaliteten og længden af nattesøvnen?
-
Ny undersøgelse; mange unge danskere mistrives
En helt ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at alt for mange unge danskere mistrives. Undersøgelsen, der er en af de største kortlægninger af danskernes sundhed nogensinde, viser, at … Læs mere →
-
Søvn og Spisevaner hænger sammen
Søvn og Spisevaner hænger sammen. En god nattesøvn betyder rigtig meget for din sundhed, for dit velvære og for dine præstationer. Det ved de fleste af os efterhånden. Søvnen … Læs mere →
-
Kan ikke sove: Sådan falder du effektivt i søvn
Hvordan falder man i søvn? Rigtig mange danskere oplever vanskeligheder med at falde i søvn. Stress, tankemylder, smerter eller andet kan hindre søvnen i at indfinde sig, når … Læs mere →
-
Sov godt: Sådan sover du bedre om natten
I denne artikel får du gode og velunderbyggede råd til, hvordan du sover bedre og opnår en god nattesøvn. Ikke at kunne sove godt er et kronisk problem … Læs mere →
-
Sådan styrker du dit immunforsvar
De fleste af os kender til vintersnue og influenza, men det behøver ikke at være sådan. Du kan let og helt naturligt styrke dit immunforsvar, så du er bedre rustet til vinterens komme.
-
Kan dårlig søvn føre til hjertesygdom?
Høj inflammation indgår i udviklingen af en lang række sygdomme og er en af vor tids største udfordringer. Ny forskning peger på dårlig søvn som en mulig kilde til øget inflammation og dermed øget risiko for udvikling af åreforkalkning. Læs med her…
-
Hvor meget søvn skal man have? Om søvnbesvær og søvnmangel
Hvor meget søvn har vi egentlig brug for? Sover du fire, seks eller otte timer om natten, og hvordan reagerer din hjerne på den tid, du er i … Læs mere →
-
Træn mavefedtet væk
Daglig træning fremmer dannelsen af stoffet IL-6, der i særlig grad formår at forbrænde det farlige mavefedt. Der er forskel på det fedt, der sætter sig på maven, og det fedt, der sætter sig på hofterne. Det er særligt det såkaldte mavefedt, der kan være skadeligt for vores helbred. Helt ny forskning viser, at du kan motionere mavefedtet væk, også uden nødvendigvis at være på streng diæt.
-
Tarmbiotaen påvirker også din søvn
Kvaliteten, variationen og mængden af mikrober i din tarm kan være afgørende for dannelsen af serotonin og dermed også for produktionen af melatonin. Melatonin styrer din døgnrytme, og disse forhold kan derfor muligvis have indflydelse på kvaliteten af din nattesøvn.
-
Sov dig slank, følg din cirkadiske rytme
Sov dig slank ved at følge din cirkadiske rytme, der fungerer som en intern tidsregulator. Ny forskning har vist, at disse rytmer også har en vægtregulerende effekt. Mus, der spiser indenfor en periode på 12 timer, og undlader at spise i de resterende 12 timer, er slankere og sundere end dem, der spiser samme antal kalorier men over en længere tidsperiode. Intervallet, altså den periode vi spiser indenfor, er måske lige så vigtig som hvad vi spiser. Læs mere her…
-
Din søvn forstyrres af digitale enheder
Digitale enheder, computere, telefoner og spilkonsoller kan påvirke dit barns søvnkvalitet negativt. Det kan have betydning for barnets trivsel, for meget tyder på, at digitale medier fører til mindre søvn og af en dårligere kvalitet.
-
Hjernens vaskemaskine renser bedst under dyb søvn
Ny, dansk forskning viser, at den væske, der omgiver hjernen, den såkaldte cerebrospinalvæske og de tilhørende vandkanaler, spiller en afgørende rolle, ikke alene for flowet af væske til og fra hjernen, men også for kvaliteten og længden af vores nattesøvn.
-
Dårlig søvn kan påvirke kroppens energifabrikker
Dårlig eller manglende nattesøvn kan påvirke vores indre biokemiske balance negativt. Forskningsresultater viser mulige forbindelser mellem begrænset søvn og øgede niveauer af oxidativt stress med mulig påvirkning af kroppens energifabrikker – mitokondrierne til følge. Læs mere her i artiklen.
-
Corona - derfor skal du holde dig hjemme
Corona virus spreder sig med lynets hast, og Danmark har præsteret verdens hastigst voksende kurve, og den er stejl. For at undgå sammenbrud i sundhedsvæsenet og for at redde så mange danskeres liv som muligt, må og skal kurven flades ud. Det er årsagen til vores politikeres vidtrækkende beslutninger de seneste dage. Din adfærd er helt afgørende i den sammenhæng, og derfor skal du så vidt muligt blive hjemme.
-
Corona - din adfærd afgør, hvordan Corona krisen ender
Vores individuelle adfærd har nu afgørende betydning for, hvordan Corona krísen ender. Vi er med til at skrive historie via vores ageren i denne krise. Læs med her…
-
Urolige Ben og Nattesøvn
Urolige ben og nattesøvn. Min svigermor har i en del år lidt af uro i sine ben. Det har været til stor gene for hende, faktisk så meget, at … Læs mere →
-
Ny forskning; naturen kan helbrede dig
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser med stor tydelighed, at naturen har en god indvirkning på os mennesker. En rask travetur kan få tristhed, stress og sygdom til at mindskes, og deltagerne taler ligefrem om, at naturen har helbredende effekt.
-
Vagus nerven og stress
Det kan betale sig at kende til Vagus nerven, for den kan have stor betydning for din håndtering af stress. Vagus nerven eller den 10. hjernenerve har blandt andet betydning for din evne til at kunne slappe af.