sundt fedt
Antiinflammatorisk levevis redder liv

Antiinflammatorisk levevis redder liv

Antiinflammatorisk levevis kan redde menneskeliv, det viser et overbevisende, svensk forskningsresultat. Den antiinflammatoriske levevis kan således hjælpe os og forebygge sygdomme, for høj inflammationsgrad indgår i udviklingen af stort set alle de sygdomme, som vi danskere lider af idag.

læs mere
Sov dig slank, følg din cirkadiske rytme

Sov dig slank, følg din cirkadiske rytme

Sov dig slank ved at følge din cirkadiske rytme, der fungerer som en intern tidsregulator. Ny forskning har vist, at disse rytmer også har en vægtregulerende effekt. Mus, der spiser indenfor en periode på 12 timer, og undlader at spise i de resterende 12 timer, er slankere og sundere end dem, der spiser samme antal kalorier men over en længere tidsperiode. Intervallet, altså den periode vi spiser indenfor, er måske lige så vigtig som hvad vi spiser. Læs mere her…

læs mere
Fast food kan påvirke børns intelligens

Fast food kan påvirke børns intelligens

Familiens valg af mad kan påvirke børns intelligens og adfærd i højere grad, end vi måske forestiller os. En gennemgang af den foreliggende forskning på området viser, at børns hjerner kan påvirkes negativt, hvis de spiser primært forarbejdet mad, fast food og andre former for næringsdrænet mad med et lavt indhold af sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

læs mere
Tid til D vitamintilskud

Tid til D vitamintilskud

Tid til D vitamintilskud. Mangel på D vitamin kan nemlig øge risikoen for udvikling af en lang række sygdomme, og et studie, foretaget af Statens Seruminstitut og Kræftens Bekæmpelse har afsløret, at mange af os danskere mangler det livsvigtige, fedtopløselige D3 vitamin om vinteren.

læs mere
Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

Hvornår ordinerer lægen mad som medicin?

Vi vil alle sammen gerne holde os sunde og raske hele livet, og vi vil noget så gerne have tillid til de læger og det sundhedsvæsen, der skal hjælpe os, hvis vi bliver syge. God og nærende mad er selve grundlaget for en sund krop, hvornår mon lægen begynder at ordinere mad som medicin?

læs mere
Tre hyppige madfælder

Tre hyppige madfælder

En fødevare er ikke altid det, den giver sig ud for at være. Derfor kan du her læse om tre hyppige madfælder, og hvad du kan vælge istedet. Kvaliteten af den mad, du vælger at spise hver dag, har overordentlig stor betydning for din indre biokemi, balance og styrke.

læs mere
Halver risikoen for demens

Halver risikoen for demens

Helt ny dansk forskning påviser, at vores valg af mad og livsstil har stor betydning for risikoen for at udvikle demens. Ved at spise mere hjertesundt kan du næsten halvere risikoen for udvikling af demens og samtidig efektivt forebygge hjertekarsygdom på samme tid.

læs mere
Livtag med vægten

Livtag med vægten

Det er ikke let at veje for meget i Danmark, for her sættes det at være slank lig med at være sund. Sådan behøver det ikke at være, du kan sagtens veje nogle kilo for meget og være sundere end din slanke nabo. Vi er alle forskellige, og det skal vi huske på og respektere. Vi har idag en omfattende viden om, hvad det er, der styrer vores vægt, og du vil sikkert blive overrasket, så læs med her.

læs mere
Gode fedtstoffer mod gigt

Gode fedtstoffer mod gigt

Forholdet imellem indtaget af omega 6 og omega 3 fedtsyrer er helt afgørende for de signalleringsprocesser, der sendes i kroppen, men også for graden af inflammation i kroppens væv. Opmærksomhed på disse forhold kan let og enkelt styrke sundheden og afhjælpe symptomer og inflammationssmerter ved gigt.

læs mere
Din vigtige tarmbiota

Din vigtige tarmbiota

Noget af det vigtigste for din sundhed er en velafbalanceret og mangfoldig tarmbiota. Tarmbiotaen er et udtryk for de cirka to kilo mikroorganismer, du har i dit tarmsystem. De koder indirekte og modulerer dit immunforsvar, hormon- og nervesystem. Derfor kan det betale sig at være opmærksom på at stimulere den hver dag.

læs mere
Gratis D vitamin – en oplagt mulighed?

Gratis D vitamin – en oplagt mulighed?

D vitamin er det mest immunmodulerende vitamin, vi kan danne i kroppen. Det beskytter i forhold til smitte, og det ser ud til at kunne forebygge alvorlige sygdomsforløb. Vi danner ikke D vitamin om vinteren, hvor solen er sparsom og står lavt, men alligevel får vi som befolkning ingen information om, hvor væsentligt det er for at vi er beskyttede, at vi tager tilskud af D vitamin vinteren igennem.

læs mere
Hvilken type fedt er bedst at stege i?

Hvilken type fedt er bedst at stege i?

Vi danskere kan nu bedst lide at stege vores frikadeller eller grønne deller, men solid information om, hvilken type fedt, der er bedst og sundest at stege i, er vanskelig at finde. Her får du mit bud på, hvilke fedtstoffer du ifht forskning og erfaring med fordel kan vælge.

læs mere
Nordfolk – en ny omega 3 olie

Nordfolk – en ny omega 3 olie

Nordfolk er et helt nyt omega 3 kosttilskud af høj kvalitet. Nordfolk er en omega 3 olie på kapsler, udvundet af Calanus finmarchicus – dyreplankton fra Arktis. Jeg har afprøvet produktet i de seneste måneder og er begejstret.

læs mere
Tre hyppige madfælder

Vi kan spare liv og milliarder ved at spise sundere

Vi danskere kan spare liv og milliarder ved at spise sundere. Det konkluderer en helt ny rapport, udarbejdet af forskere på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på vegne af Miljø- og Fødevareministeriet. Vi kender alle til de danske kostråd, og særligt de seneste grønnere og mere klimavenlige forslag er blevet populære. Det lader også til, at en grønnere levevis med mindre kød, kødpålæg og salt vil kunne øge livskvaliteten og spare såvel menneskeliv som milliarder.

læs mere
Påvirkes gigt af vejret?

Påvirkes gigt af vejret?

Når mennesker med gigt tidligere beklagede sig over et øget smerteniveau på kolde, våde og blæsende dage, så blev det forklaret med gammel overtro. Det er nu modbevist, og ny forskning dokumenterer, at smerteniveauet hos gigtpatienter øges, når det atmosfæriske tryk falder.

læs mere
De mest populære slankekure

De mest populære slankekure

Har du planer om at tabe et par kilo, så læs med her, hvor et par af de mest populære slankekure vil blive gennemgået. Vi er alle individuelle, og der er ikke en facitliste eller kur, der passer til alle. Så lyt til din krop og kend dig selv, når du skal vælge vejen til færre kilo.

læs mere
Depression og angst – se på tarmbiota og inflammationsgrad

Depression og angst – se på tarmbiota og inflammationsgrad

Det er trist at opleve, at så mange børn og unge får en diagnose på psykisk sygdom som eksempelvis angst, depression og ADHD. Hvorfor stiger antallet af psykisk syge børn og unge så drastisk, en udvikling, der har været særligt fremherskende igennem de senest otte til ti år? Et bud kunne være vores levevis, for ny forskning tegner også et billede af, at tarmbiotaens konstitution samt graden af inflammation i tarm og hjerne kan spille en afgørende rolle. Læs med her…

læs mere
Kan D vitamin forebygge smitte med covid-19?

Kan D vitamin forebygge smitte med covid-19?

D vitamin tilskud er en billig behandlingsform, og mange forskningsresultater påviser, at D vitamin kan være en vigtig faktor i forebyggelsen og behandlingen af Covid-19. Derfor kan det undre, at vi intet hører om det herhjemme. Medierne omtaler det ikke, lægerne anbefaler det ikke, måler ikke rutinemæssigt deres patienter, og blandt danske forskere er der ikke den store villighed til at iværksætte flere kliniske forsøg.

læs mere
Et nyt syn på kalorier

Et nyt syn på kalorier

I mange år har vi valgt fødevarer ud fra deres indhold af kalorier samt næringsstofferne fedt, protein og kulhydrat. I dag er vi klogere, og ved, at fødevarernes struktur og kvalitet måske har en større effekt på vores sundhed, vægt og tarmbiota end kalorieindholdet og den procentuelle fordeling af næringsstofferne i maden.

læs mere
Overvægt – årsag søges?

Overvægt – årsag søges?

Sundhedsstyrelsens forslag til nye retningslinjer om opsøgende fedmebehandling af danske borgere har mødt modstand hos de praktiserende læger, og bevirket, at DSAM har forladt arbejdsgruppen. DSAM finder Sundhedsstyrelsens retningslinier forældede og mener tillige, at strategien er udtryk for ufin og uetisk indblanding i privatlivets fred. Jeg er enig. Læs med her…

læs mere
Naturlig hjælp til børn med eksem

Naturlig hjælp til børn med eksem

Eksem er en kløende og inflammatorisk hudlidelse. De sidste 30 år har flere og flere børn fået diagnosen børneeksem, og det kan være en stor hjælp til dit barn at finde årsagen til eksemen. Sundhedsplejerske Anette Straadt giver dig i denne artikel flere bud på mulige årsager.

læs mere
Kan Covid-19 forebygges?

Kan Covid-19 forebygges?

Læge Claus Hancke står bag denne artikel. Han mener, at Covid-19 til en vis grad vil kunne forebygges, men at vi bare ikke hører om det. Befolkningen kastes ud i øget smitteeksponering uden at få konkrete redskaber til at styrke deres immunforsvar. Uden et effektivt immunforsvar er vi chanceløse, mener læge Claus Hancke. Læs hele artiklen herunder:

læs mere
Aubergine Shakshuka

Aubergine Shakshuka

Aubergine shakshuka er en let, lækker og velsmagende ret, der er velegnet til såvel børn som voksne. Retten stammer fra israel, hvor den serveres til morgenmad. Det kan du også prøve, men den er ligeså skøn som enten en frokost eller aftenret.

læs mere
Knoglesund — hele livet

Knoglesund — hele livet

Alt for mange kvinder og mænd over 50 år udvikler knogleskørhed. Vi har derfor behov for viden om, hvad vi selv kan gøre i relation til god mad og skræddersyet motion for at bevare sunde knogler – hele livet. Hvilke faktorer medvirker — og hvilke modvirker — sunde knogler? Derfor har jeg skrevet bogen Knoglesund – hele livet. Læs med her og hent inspiration til naturlige, knoglesunde tiltag.

læs mere
Prioriter økologi og undgå hormonforstyrrende stoffer

Prioriter økologi og undgå hormonforstyrrende stoffer

Vi kender ikke konsekvenserne af det stærkt øgede antal af pesticidrester, tungmetaller og andre kemiske stoffer, som vi udsættes for hver dag. Noget tyder på, at de både kan forstyrre vores hormonelle balancer, men måske også påvirke vores intelligens og sygdomsrisiko. Derfor er der al mulig god grund til at læse med her, for det kan i den grad betale sig at prioritere økologiske råvarer i dit liv og dagligdag.

læs mere
Det Kærlige Måltid

Det Kærlige Måltid

Det Kærlige Måltid er en velgørende organisation, der tilbereder og leverer måltider til familier, der er ramt af akut sygdom eller på anden måde er i midlertidig nød. Det er velgørende arbejde af allerhøjeste kaliber, hvor unge frivillige laver mad til midlertidigt kriseramte familier. På denne måde opnåes der en positiv kombinationseffekt, hvor både kriseramte familier hjælpes med sund mad, men hvor også mange unge mennesker kan finde mening og læring.

læs mere
Mere om ketogen diæt?

Mere om ketogen diæt?

Den ketogene diæt eller KETO diæten er blevet populær. Kuren indebærer et højt indtag af proteiner og fedt og en reduktion i indtaget af kulhydrater. Det kræver en aktiv livsstil at følge keto diæten, og den passer ikke til alle. Andre sværger til kuren, fordi de ikke føler sult. Du kan læse mere om den ketogene diæt herunder.

læs mere
Bagte rodfrugter – Opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus

Bagte rodfrugter – Opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus

Bagte rodfrugter er noget så nemt at lave, også til flere dage ad gangen, og denne version med krydderurter og hummus passer både til lidt let aftensmad, men også som en lækker frokostret. De fleste børn kan lide bagte rodfrugter, og derfor er det en god ide at lave denne ret engang imellem, for den tilfører fibre og næring til både din og dine børns maver.

læs mere
Snyd med olivenolie

Snyd med olivenolie

Fødevarestyrelsen har påvist omfattende snyd med olivenolie. Der snydes stadig, og en lang række ekstra jomfruolivenolier, der er blevet solgt i danske supermarkeder, er slet ikke jomfru.

læs mere
Den spegede sag om æg og kolesterol

Den spegede sag om æg og kolesterol

Æg har igennem en årrække været dømt ude, hvis du havde forhøjede kolesteroltal. Disse mangeårige anbefalinger har været baseret på en formodning om, at kolesterolet i æggene ville øge kolesterolet i blodet. Det viser undersøgelser helt tilbage fra 1993 og 2004, at det gør de ikke.

læs mere
Probiotika har antiinflammatorisk effekt

Probiotika har antiinflammatorisk effekt

Et nyt studie slår fast, at probiotika har antiinflammatorisk effekt. Flere andre randomiserede kontrollerede forsøg har ligeledes vist, at probiotika i tilskudsform kan virke antiinflammatorisk og have gavnlig effekt ved blandt andet tarmsygdomme og gigt. Men vær opmærksom på kvaliteten af de probiotika tilskud du køber.

læs mere
D vitamin og influenza

D vitamin og influenza

D vitamin beskytter mod en række sygdomme, og det kan betale sig at sikre sig tilstrækkeligt høje niveauer vinteren igennem. Mange danskere mangler nemlig det vigtige D vitamin om vinteren, og det er ikke muligt at spise sig til tilstrækkeligt høje niveauer.

læs mere
Uvildighedens betydning i sundhedsdebatten

Uvildighedens betydning i sundhedsdebatten

Er det ikke et rimeligt ønske, at vi skal kunne have tillid til den forskning, de råd og de beslutninger, som træffes og tilbydes af det offentlige? At officielle kostråd, lægens anbefalinger og beslutninger om, hvordan midlerne anvendes, er baseret på et uvildigt grundlag, uafhængigt af monetære interesser men med øje for, hvad der er ubetinget bedst for den enkelte dansker?

læs mere

Gratis e-bogs pakke! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag gratis mine e-bøger "Tyvstart dagen GRØNT", "Fastebogen" samt "Madplan 2.0".

Du er blevet tilmeldt!

Oversigt over databeskyttelse

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookie-oplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside, og hjælper vores team med at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.