Cafe Glad – sund økologisk take away i Aarhus

Forsiden Et besøg værd Cafe Glad, sund oekologisk take away i hjertet af Aarhus. Skoen cafe, dejlig, oekologisk mad og sund take-away

     9
Cafe Glad - skøn oekologisk take away i Aarhus

Cafe Glad – sund økologisk take away i Aarhus. Anne-Louise Spang Sørensen er ildsjælen og ophavskvinden bag Cafe Glad på Frederiks Alle’ i Aarhus. Det er nu 14 år siden hun åbnede dørene for sine økologiske og vegetariske herligheder, og hun var blandt de allerførste, der introducerede aarhusianerne til grøn, økologisk mad. Cafeen er hyggelig, smagfuldt indrettet med varme farver og naturmaterialer, og mange lægger vejen forbi i løbet af dagen til en hyggestund med en lækker havtorn smoothie, en hurtig salat eller en god kop kaffe og en veganer muffin.

Anne-Louise var first-mover i en grad, så selv hendes grønthandler nægtede at sælge hende økologiske citroner, fordi de dengang var dobbelt så dyre som de konventionelle. Men Anne-Louise stod fast, og driver i dag den populære Cafe Glad, der har det eftertragtede guldmærke i økologi. Det betyder, at 90-100% af de ingredienser, der indgår i cafeens retter, er økologiske. Det betyder også, at Anne-Louise hver dag leverer frokost til medarbejderne hos Økologisk Landsforening.

Den gode økologiske kvalitet smages, og der kæles for Cafe Glads store udbud af salater, vegetarburgere, spinat pandekager med fyld og meget mere. Menuen er ikke omfangsrig, men retterne skiftes ofte, afhængig af årstid og udbud af grønsager.

Det hele startede faktisk et helt andet sted, nemlig i sportsverdenen. Anne-Louise var gymnast og konkurrence skiløber på landsholdet, og når hun var afsted til konkurrencer med de øvrige sportsudøvere, så var det altid hende, der stod for maden. Først og fremmest fordi hun elskede at lave god og sund mad, men også fordi det, der blev serveret de fleste steder, var af meget ringe kvalitet. Da hun vendte hjem til Aarhus, faldt det hende naturligt at udvikle et cafekoncept med sund og økologisk mad. Menuen udvikles til stadighed med nye, spændende og sunde ingredienser og retter, og alt, hvad der findes på spisekortet, kan købes med hjem. Der er altid vegetariske, veganske og glutenfri valgmuligheder. Cafe Glads popularitet har, forståeligt nok, været støt stigende.

Forkæl dig selv med et besøg på Cafe Glad næste gang du kommer til Aarhus, her serveres rigtig velsmagende og sund økologisk mad med et smil, også som take-away, og til rimelige penge. Måske ses vi?

Du kan læse mere om Cafe Glad HER
Du kan finde Cafe Glads opskrift på HULK morgenmad HER
Du kan læse mere om, hvorfor du skal vælge økologisk HER

Var du tilfreds med denne artikel? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.