På besøg hos Lone Landmand

Forsiden Et besøg værd Paa besoeg hos Lone Landmand. Der er noget så dejligt derude på landet, og på Lones Landmands gaard har de masser af dyr og en fuldstaendig faenomonal koekkenhave. Her hersker en sjaelden ro, og alle gaardens beboere lever i naturlig harmoni med naturen og hinanden

     6

Forleden var jeg igen på besøg hos Lone Landmand på Brandbygegård ved Odder. Der er noget så dejligt derude på landet, og på Lones gård har de masser af dyr og en fuldstændig fænomonal køkkenhave. Her hersker en sjælden ro, og alle gårdens beboere lever i naturlig harmoni med naturen og hinanden. På Brandbygegård foregår alt naturligt, næsten som i gamle dage. Selvfølgelig dyrkes alt økologisk og biodynamisk, for det er sådan dyr skal leve og grønsager skal frembringes, hvis du vil have den allerbedste, livgivende og smagfulde mad ud af dem. Det er en stor fornøjelse at se de sundeste principper udlevet i praksis på Brandbygegård.

Vi var så heldige, min veninde Inga og jeg, også at smage maden. I samarbejde med Restaurant Hærværk og Domestic har Lone og Søren fra Brandbygegaard nemlig etableret en charmerende sommer pop-up restaurant, der tilbereder gourmet mad afhængig af dagens og gårdens afgrøder og muligheder. Og maden er bare noget så delikat og inspirerende.

Vi ankom i god tid og startede med en vandretur rundt på Brandbygegaard. Der er virkelig hyggeligt og charmerende ude hos Lone og Søren, og vi var imponerede, særligt over mængden af afgrøder i køkkenhave og drivhus, men også kvaliteten og størrelsen af grønsagerne var i særklasse. De to må næsten arbejde i døgndrift, når man ser, hvad de har gang i derude på landet. Lone skriver også bøger, du kan se mine omtaler via links herunder, og holder foredrag, debatterer og meget mere. Lone og Søren dyrker også vin og fremstiller gin. De to gør en forskel, og viser os vejen til næringsrig, velsmagende og naturlig MAD.
Det fremstår nemlig så tydeligt, når man besøger Brandbygegård, at det kan svare sig at dyrke sine afgrøder biodynamisk og økologisk, for afgrøderne så ikke alene imponerende ud, de smagte også himmelsk.
Brandbygegaard er top charmerende, og den kulinariske oplevelse var ganske enkelt uforglemmelig. Kokken Rune og hans team forkælede os med de skønneste retter og inspirerende smagsoplevelser. Det var en smuk sommerdag igår, men den blev fuldendt af den imødekommenhed, hjertevarme og sublime mad, som vi oplevede på Brandbygegarrd i samarbejde med restaurant Hærværk og Domestic. Tak til jer for en oplevelse af de helt store, tak til Inga for rigtig godt selskab, og jeg kan på det varmeste anbefale jer at tage en tur på landet og hygge jer i skønne og rare omgivelser med mad i topklasse. Jeg ved, at i skal være hurtige, for mange af pladserne er allerede forudbestilt, men gi’ Jer selv den gave, hvis I kan.
I kan læse mere og bestille bord HER (scroll ned til linket for bordbestilling).
Du kan læse min omtale af Lone Vithus’ bog …Og halsen af en svane HER
Du kan læse om mit tidligere besøg hos Lone Landmand HER
Du kan læse Lones indlæg om svinekød HER
Du kan finde Lones opskrift på guacamole HER
og Lones opskrift på fantastisk grønkålssuppe HER
og Lones legendariske makronsnitter HER
Var du tilfreds med denne omtale af På besøg hos Lone Landmand?  så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.