Smukke Stockholm

Forsiden Et besøg værd Smukke Stockholm. Skal du besøge Stockholm, så læs med her og få gode rejsetips

     4

Fornylig havde jeg muligheden for at tilbringe fire dage i smukke Stockholm. Det var ikke første gang jeg gæstede byen, men det var første gang, at jeg havde lejlighed til at trave byen tynd, nyde de fantastiske gamle huse og udsøge mig de hyggeligste små steder, kaffebarer og restauranter. Stockholm er en fantastisk smuk by, omgivet af hav og vand, og der er ikke langt ud til den stockholmske skærgård med de yndigste små øer, der leder tankerne hen på ”Alle vi børn i Bulderby”. Det er let at snuppe en af de små både lige overfor Dramaten og tage på Skærgårdstur i solskinnet. Det kan varmt anbefales. Centrum af Stockholm var i disse aprildage præget af et vælg af blomstrende kirsebærtræer. Det var betagende smukt.

Stockholm centrum i april

Området omkring Södermalm var fantastisk charmerende og hyggeligt.

Jeg tabte mit hjerte fuldstændigt til den skønne kaffebar Snickarbacken, hvor jeg havde lejlighed til at spise morgenmad et par af dagene. En anden tophyggelig cafe med sunde, skønne og nytænkte retter på menuen er også Albert & Jack’s Bakery and Deli på Engelbrektsgatan. Jeg har nemlig netop ladet mig fortælle, at Snickabacken midlertidigt er lukket. Du kan få samme gode oplevelse på Albert & Jack’s Bakery and Deli, hvor de har eget bageri og kafferisteri. Her serveres således god kaffe og skønne sandwiches, suveræn morgenmad med grød og granatæblekerner, chia morgenmad med bær samt æg og brød i alle variationer.

Der er mange gode kaffebarer i Stockholm, og udover Albert & Jack’s kan jeg anbefale og nævne Cafe Pascal, Kaffeverket og Fabrique Stenugnsbageri i Drottninngsgatan, der bager det lækreste rugbrød med tørrede tranebær, det skønneste surdejshævede stenovnsbrød og så er de kendt for byens bedste Kanelbuller. Urban Deli er et andet favoritsted i Stockholm, charmerende og med rigtig god økologisk mad.

Et af mine absolutte favoritsteder ligger på Djurgården. Her finder du den smukke Rosendals Trädgård. Her er hyggeligt og smukt, og de har har en dejlig cafe, en gårdbutik og lille gavebutik. Her kan du både nyde de smukke omgivelser, drikke kaffe og købe grønsager og små gaver med hjem. Tag den gamle sporvogn derud fra Dramaten, det er en rigtig fin tur.

Under mit besøg i Stockholm havde jeg også lejlighed til at besøge det legendariske hotel Et Hem.

Et Hem er et sted i særklasse, indretningen er sublim, arrangeret af den kompetente Ilse Crawford. og det er et utroligt dejligt sted at opholde sig. Du føler det faktisk som om, at du er hjemme hos dig selv. Maden var også fantastisk, men vær forberedt på, at det ikke er et billigt sted, hverken at spise eller overnatte.

Stockholm er en i særklasse skøn by, charmerende og overraskende og virkelig et besøg værd. Besøger du Stockholm om sommeren, så tag ud i den smukke skærgård en af dagene, det er noget så smukt og hyggeligt. Gå en tur langs vandet ud til Djurgården og Vasa, gå på opdagelse i Gamla Stan eller lej en cykel og drag afsted på eventyr rundt i byen.

Var du tilfreds med denne artikel om mit besøg i Stockholm? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.