Den bedste blender

14 sep, 2017 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Den bedste blender. Jeg får meget ofte spørgsmål om, hvilke pander jeg anvender, hvilken saftpresser jeg kan anbefale og så videre. Og ja, jeg undersøger da også nøje markedet og mulighederne, før jeg investerer i nyt køkkengrej eller maskiner til madlavningen. Et af de hyppigst stillede spørgsmål handler om, hvilken blender jeg kan anbefale. Det er givetvis fordi mange har oplevet, at adskillige af de blendere, der sælges, simpelthen ikke har tilstrækkeligt med watt eller motorkraft til at blende grønsagssupper, pestoer, hjemmelavet konfekt, nødder etc.

Det er sundt at blende, og jeg anvender ganske enkelt min blender flere gange dagligt til lækre grønsagssmoothies, skønne supper, lækre pestoer, nemme desserter eller raw konfekt etc. Jeg har da også gjort mine erfaringer, valgt forkert, og på den baggrund, og også fordi jeg  bruger en blender så meget i mit køkken, har jeg valgt Rolls Royce modellen indenfor blendere, nemlig en Vitamix. Den er dyr men også efter min mening i særklasse god.

Erfaringerne har lært mig, at en blender skal have mindst 600 watt for at du bliver glad for den til din daglige madlavning. Blendere med mindre kapacitet kan ikke klare grønsager, nødder, mandler og tørrede frugter i tilstrækkeligt omfang, så skal du blende ad flere omgange, og det bliver man træt af. Vitamix’en har 1380 watt, og den er vitterlig susende stærk og fantastisk anvendelig. Jeg har haft en del blendere, og købte nok for billigt i starten, fordi jeg ikke var opmærksom på betydningen af en god motorkraft og tilstrækkeligt med watt. En blender skal efter min erfaring og mening have flg.:

  • Vigtigt at du kan variere hastigheden, afhængigt af, hvad du ønsker at blende. Billigere blendere, der kun kører med en (for høj) hastighed, går ofte i stå, når der skal blendes lidt mere seje ting, som eksempelvis tørret frugt til konfektstykker etc.
  • Vigtigt med en motor på mindst 600 watt, gerne mindst 1000 watt.
  • Vigtigt med skarpe og stærke knivsblade og en kantet kande for optimal blendning.

Om morgenen, når jeg eksempelvis laver min gulerodssmoothie eller min favoritmorgenmad, som jeg kalder Tarmbakteriernes festmåltid, så er det en fornøjelse med en rigtig god blender, der gør morgenmaden cremet, blød og lækker i et snuptag, og som samtidig er let at rengøre. Kommer jeg lidt sent hjem og hurtigt lige vil lave mig en grønsagssuppe, så putter jeg alle de rengjorte grønsager ned i blenderen, tilsætter lidt grønsagsbouillon, krydderurter og vand, og så blender jeg på overdrive i 6 minutter, så har jeg varm og lækker suppe til aftensmad. Har jeg gæster, så forbereder jeg desserten, eksempelvis sund chokolademousse eller hindbærdessert i blenderkanden, og alt hvad jeg skal gøre er at blende i et par minutter og servere. Ja, jeg vil nok betegne min blender som mit absolut mest foretrukne køkkenredskab.

Da jeg skulle vælge ny blender, undersøgte jeg markedet og søgte også råd hos min gode ven Mads Bo, der har en stor viden om netop blendere. Han anbefalede to typer, og begge kan efter min mening anbefales. Den ene er Vitamix, den anden lidt billigere, men også gode udgave, er Wilfa. Jeg er glad for mit valg af blender, og som svar på jeres spørgsmål, så vil det bedste valg af blender efter min mening og erfaring være enten en Vitamix eller en Wilfa, afhængig af behov og pengepung.

Du kan finde opskriften på Tarmbakteriernes festmåltid HER
Du kan finde opskriften på gulerodssmoothie HER
Du kan også søge viden og information på Mads Bos hjemmeside HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!