Broccolibøffer med blomkålsbearnaise

27 jan, 2023 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Skønne, grønne broccolibøffer, der smager og kan serveres med bagte løg og blomkålsbearnaise. Opskriften stammer fra min bog Spar & spis.

Ingredienser til 10-12 stk
450 g broccoli
100 g optøede ærter
250 g kogte kikærter eller 1 dåse
1 porre
1 rødløg
3 fed hvidløg – eller efter smag og behag
3 æg (eller æggeerstatning af 3×2 spsk hele hørfrø, kogt i ½ l vand i 20 minutter og siet)
1 spsk Tamari sojasauce
1 tsk tangpulver
2 spsk. groft rismel eller hvedemel
Saft og skal fra ½ citron
2 spsk hakkede krydderurter, fx. timian, oregano og persille
100 g gedefeta
1 tsk. uraffineret flagesalt og peber
Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde
Rengør og hak grønsagerne og tø ærterne op. Svits porrer, løg og hvidløg i ekstra jomfruolivenolie i et par minutter. Blend broccoli, ærter og kikærter og bland det med de svitsede grønsager samt æg eller æggeerstatning. Tilsæt herefter citronsaft og skal, soja samt salt og peber. Smuldr gedefetaen i og juster eventuelt konsistensen med mel.
Stil farsen på køl i en halv times tid, smag den til og juster eventuelt konsistensen med mel, så du let kan forme 10-12 mindre bøffer. Steg bøfferne i jomfruolivenolie i cirka 6 minutter på hver side. Så er de klar til servering og er optimale med den lækre blomkålsbernaise, bagte løg og er du mere sulten, så eventuelt et par kartofler til.

Det ekstra pift: Du kan eventuelt erstatte æggene med æggeerstatning. Kog 2 spsk hele hørfrø, i ½ l vand i 20 minutter, si massen og du har billig ægge erstatning, svarende til et æg.

Bagte løg 
Løg er supersunde og samtidig billige. Når løg bages, så forsvinder den skarpe smag, og de får en lækker karamelagtig sødme, der passer perfekt i salater eller til grønne bøffer og frikadeller.

Ingredienser til 4 personer som tilbehør
4 store rødløg
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. Balsamico edikke
1 spsk. honning
½ tsk uraffineret flagesalt
Frisk eller tørret timian

Fremgangsmåde
Skræl løgene og skær dem i både.
Læg dem i et ildfast fad, enten beklædt med bagepapir eller smurt. Fordel løgene i fadet med skæresiden opad.
Pisk olivenolie, Balsamico og honning sammen, og pensl løgene med blandingen.
Dæk løgene med et stykke bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, vend løgene og pensl på ny. Bag dem færdige i yderligere 30 minutter uden bagepapir over. Når løgene er færdigbagte, drysse de med frisk eller tørret timian og serveres

Her kan du finde opskriften på Blomkålsbearnaise
Her kan du finde opskriften på Blomkålsfrikadeller

Var du tilfreds med denne opskrift på Broccolibøffer med blomkålsbearnaise og bagte løg? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Denne squashsuppe smager virkelig godt og er let at lave. Hvis du som jeg ofte har mange squash i haven, så er det ideelt at tilberede denne skønne suppe. Ingredienser til 2 portioner squashsuppe 4-5 squash, ca. 900 g renset vægt 2 skalotteløg, ca. 80 g skrællet vægt...

Opskrift på vitamin drik

Opskrift på vitamin drik

Grønsager er gode kilder til vitaminer og mineraler, og du kan supplere dagens måltider med denne velsmagende, friskpressede grønsagssaft og dermed øge indtaget af mikronæringsstoffer. Særligt, hvis du drikker saften med det samme, du har presset den. Og så smager den godt, så prøv den…

Aspargestærte

Aspargestærte

Denne delikate aspargestærte er let at bage og smager forrygende. Du kan let bage den i en glutenfri version også, og den er velegnet som forret, frokostret eller hovedret med en god salat til. Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej. Ingredienser til 4 personer...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!