Glutenfri Quinoaboller

11 jan, 2021 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Prøv denne dejlige opskrift på lækre glutenfri quinoaboller.

Ingredienser til 8-10 quinoaboller:

½ liter vand ca. 40 grader
15 g loppefrøskaller
1 tsk. uraffineret salt
1 spsk. tørret brændenælde
175 g frossen spinat, hvor
væden er presset fra
35 g græskarkerner
150 g quinoamel
100 g rismel
125 g quinoaflager

Fremgangsmåde – sådan bager du quinoaboller:

Vand og loppefrøskaller røres sammen og trækker i 15 min. Piskes derefter i 2 min. med håndpisker. De øvrige ingredienser tilsættes. Dejen røres godt igennem, indtil konsistensen er som en fast grød. Formes forsigtigt til boller med våde hænder eller med en isske og sættes på bagepladen.

De pensles med olivenolie og bages 30 min. ved 200 grader i almindelig ovn eller ved 190 grader i varmluftsovn. Hvis du har en dampovn, så kan du med fordel sætte bollerne på hæveprogram i 20 minutter og herefter bage dem som i en almindelig ovn, men med jævnlige dampskud.

Disse boller er velegnede i madpakken eller som tilbehør til supper eller salater. Prøv også mine glutenfri frikadeller med quinoa.

Var du tilfreds med denne opskrift på mine glutenfri quinoaboller? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!