Mandelmælk

11 jan, 2016 | Sunde Drikke og Smoothies, Sunde Opskrifter

Mandelmælk smager godt og kan anvendes istedet for komælk til såvel grød, jordbær eller i kaffen. Mandler næringsrige, fyldt med sunde mineraler og gode fedtstoffer. Uanset om du tåler komælksprodukter eller ej, så er mandelmælk en rigtig dejlig og velsmagende form for mælk. Du kan købe økologisk mandelmælk, men du kan også selv let lave den skønneste og friske mælk af mandler. Du kan se herunder hvordan.

Ingredienser:

2 dl økologiske mandler med eller uden skal
Vand

Fremgangsmåde:

Læg mandlerne i blød natten over i rigeligt vand. Si vandet fra og blend mandlerne med vand. Du kan smutte dem, hvis du ønsker en “hvid” mælk, men det er ikke nødvendigt. Blender du med skal på, så bliver mælken blot grovere og mere brun. Det er vigtigt at bruge økologiske mandler, hvis du blender med skal på.

Ønsker du mælkekonsistens, så skal du bruge cirka ¾ liter vand. Ønsker du en federe, mere flødeagtig konsistens, så kan du tilsætte mindre vand. Du kan variere konsistens og smagsintensitet med mængden af vand, som tilsættes. Blend og si massen igennem et klæde, en ble eller et stykke gaze. Du kan kombinere mandelmælken med kanel, vanille, kardemomme eller lidt honning, såfremt du ønsker at tilsætte en ekstra dimension til smagen. Du kan også anvende cashewnødder istedet for mandler.

Du kan anvende mandelmælken over din hjemmelavede mysli eller i kaffen. Du kan lave en mandelfløde og hælde over jordbærrene, det smager fantastisk. Mandelmassen, der er tilbage når du har drænet eller siet mælken fra, kan du bruge i kager, boller eller andet bagværk.

Læs mere om mandler HER
Få opskrift på hjemmelavet mysli HER
Læs også
Er mælk sundt?
Viden om Mælk
Kvinde Kend Din Kalk
Læge Per Bennickes artikel om komælk
Mælk og kræft

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!