Glutenfri pitabrød uden korn

7 aug, 2013 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Her får du en opskrift på lækre glutenfri pitabrød, da de laves uden korn. De smager godt og passer fint enten som tilbehør til aftensmaden eller som en frokostret.

Disse glutenfri pitabrød er lette at bage og holder sig fint et par dage, hvis du f.eks. pakker dem i en plastpose.

Denne opskrift er udarbejdet af Jeanette Kjeldgaard, der bor i Ørestad sammen med sin kæreste og børn. Hendes store passion og hobby er at lave mad og udvikle nye opskrifter, vel at mærke opskrifter uden sukker, mælk og korn. Hun vil nemlig gerne inspirere andre til også at lave velsmagende lækker mad, hvor sundhed og nydelse går hånd i hånd. Jeanettes opskrift på glutenfri pitabrød var blandt finalisterne i MadforLivets store opskriftskonkurrence. 

Ingredienser til 4 stk glutenfri pitabrød

100 g mandler
4 spsk loppefrøskaller
1 tsk uraffineret salt
2 dl vand
25 g gammeldags kærnet smør

Fremgangsmåde – sådan forbereder og bager du dine glutenfri pitabrød

Blend mandler til mel og bland melet med loppefrøskaller og salt. Bring smør og vand i kog i en gryde. Afkøl lidt og tilsæt derefter melet. Rør med en grydeske til dejen er samlet og glat.

Anvend grydeskeen til at forme fire pitabrød på en bageplade og bag i ca. 20 min. ved 175 grader varmluft. Pitabrødene afkøles og serveres med dit yndlings fyld. Perfekt året rundt og til at have med på farten.

Anvend gerne økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi.

Andre glutenfri brød

Se f.eks. min opskrift på disse fremragende glutenfri boller.

Eller dette lækre, bløde glutenfri rugbrød.

Eller måske du er i humør til nemme glutenfri pølsehorn?

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!