Asparges og rejer eller jomfruhummerhaler i et fad

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Asparges og rejer eller jomfruhummerhaler i et fad

     6
Asparges og rejer eller jomfruhummerhaler i et fad

Verdens letteste forret, alt i et fad, og den smager. Der er ikke meget, der slår nye asparges, nypillede rejer eller jomfruhummerhaler – og slet ikke, når det hele kommer i et fad og lynhurtigt er klar til servering. Vælg danske økologiske asparges, når de kommer frem og kombiner med håndpillede, store rejer eller jomfruhummerhaler. Retten er glutenfri, og stammer fra Julie Karlas bog Venindemad.

Ingredienser til 4 personer
16 grønne asparges
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
200 g håndpillede, store rejer eller 20 jomfruhummerhaler
35 g smør
2 pressede fed hvidløg
1 økologisk citron
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
finthakket persille til drys

Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader. Skyl aspargesene, knæk eller skær det nederste af stænglerne og læg dem i den ene side af et ovnfast fad. Hæld 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie over, og drys dem med salt. • Bag aspargesene i ovnen i 7 minutter.
Dræn rejserne eller pil skallen af jomfruhummerhalerne, og fjern forsigtigt tarmen. Hæld 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie på den tomme halvdel af fadet, og placer rejerne eller jomfruhummerhalerne her. Kom små tern af smør samt presset hvidløg over rejer eller haler og asparges. Afslut med tynde skiver citron, og drys med salt og peber. Bag det hele sammen med de forbagte asparges i cirka 6-7 minutter afhængig af størrelse, til rejser eller haler netop er faste i kødet. Drys med persille, og retten er klar til servering.

Her kan du finde opskriften på Aspargestærte
Her kan du finde opskriften på Rabarbersaute’, nye kartofler og asparges

Var du tilfreds med denne opskrift på Asparges og rejer eller jomfruhummerhaler i et fad? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.