Fisk med havtorn beurre blanc

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Fisk med havtorn beurre blanc

     4

Fisk med havtorn beurre blanc. Denne opskrift er super skøn og velsmagende med nye kartofler og en frisk salat. Fisk med havtorn beurre blanc er en yderst delikat og enkel ret, der vil vække lykke til enhver middag. Opskriften er fra bogen Havtorn – de bedste retter og drikke med nordens citron, skrevet af Kim Gravenhorst. Du kan læse min omtale af bogen via linket herunder.

Ingredienser til 4 personer

4 stykker filet af hvid fisk à 150-175 g

Beurre blanc:
1 spidskål
4 skalotteløg
1 tsk salt
2 dl havtornsaft
2 spsk olivenolie
1 dl tør hvidvin
2 spsk hakket dild
150 g koldt smør i små tern

Fremgangsmåde

Pil skalotteløgene, hak dem fint og sæt dem over i en lille gryde med havtornsaft og hvidvin. Lad det koge ind, til der er ca. 1 dl tilbage. Tag gryden af varmen.

Læg fisken i et smurt ildfast fad. Pensl med lidt olie og krydr med salt. Stil fadet i en 150 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Fisken er færdig, når man kan få den til at glide fra hinanden i lameller ved at trykke let på den. Har du dampovn, kan du dampe fisken ved 100/100 i cirka 12 minutter.

Skær spidskålen i kvarte og læg i bunden af en gryde med 1 dl vand. Kom lidt salt og olie på og læg låg på. Tænd for gryden og lad den simre i 1-2 minutter. Tag gryden af varmen, men behold låget på, til kålen skal serveres.

Kog havtornsaften op igen og pisk smørret i, én terning ad gangen. Saucen må ikke koge, efter at smørret er kommet i, men den kan godt lunes lidt. Smag til med salt og peber.

Vend kålen med hakket dild og anret den sammen med bagt fisk og beurre blanc.

“Beurre blanc” er en klassisk fransk sauce, og oversat til dansk betyder det “hvidt smør”. Saucen bliver nu farvet flot orange af havtornen og er velegnet til både fisk og fjerkræ.

Du kan finde opskriften på havtornsaft HER
Du kan finde opskriften på havtornmarmelade med ananas HER
Du kan finde opskriften på kokostoppe med havtorn HER
Du kan finde opskriften på havtorn smoothie HER
Du kan læse mere om havtorn HER
Du kan læse omtalen af bogen Havtorn HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Fisk med havtorn beurre blanc? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.