Gammeldags Æggekage – den bedste

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Gammeldags aeggekage er en klassisk dansk sommer ret, og tilberedt af de allerbedste raavarer, med en god salat og et stykke groft rugbroed til, så er det en dejlig spise

     3
Gammeldags aeggekage
Gammeldags æggekage er en klassisk dansk sommer ret, og tilberedt af de allerbedste råvarer, med en god salat og et stykke groft rugbrød til, så er det en dejlig og let tilberedt spise. Her får du opskriften på den bedste gammeldags æggekage, jeg kender til.
Ingredienser (4 prs.)  
8-10 økologiske æg
3-4 spsk. sødmælk eller fløde (kan erstattes af mandelmælk, havremælk eller vand)
Uraffineret salt og friskkværnet peber
Masser af friske eller tørrede krydderurter
en stor håndfuld frisk spinat eller frossen spinat, der tøes op
Reven parmesanost (kan udelades)
½ agurk
2-3 store tomater eller mange små
1 rød peber
1 pakke økologisk bacon (kan udelades)
Purløg til at drysse over
Jomfru kokosolie eller gammeldags kærnet smør til stegning
Fremgangsmåde:
Del blommer og hvider og pisk hviderne stive. Rør forsigtigt blommer, mælk eller fløde, spinat og krydderurter og krydderier i. Pas på ikke at røre eller piske for meget. Varm kokosolie eller smør op i en stor pande og hæld æggemassen ud på panden. Lad æggekagen simre ved svag varme i cirka 30 minutter, steg i mellemtiden baconen sprød og læg dem på et par stykker køkkenrulle, så overskydende fedt opsuges. Riv lidt parmesanost over og skær tomater, agurk og peberfrugt i tynde skiver og fordel over æggekagen. Til sidst fordeles baconstykkerne og der klippes lystigt purløg over hele æggekagen.
Server med groft rugbrød og en god salat til. Anvend økologisk ingredienser, så undgår du unødig kemi.
Du kan læse om æg og kolesterol HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.