Grønkåls frikadeller

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Groenkaals frikadeller er super velsmagende og lette at tilberede. De er et godt bud på groenne, vegetariske frikadeller, og denne variation af vegetarfrikadeller kan ...

     8
Groenkaalsfrikadeller

Grønkåls frikadeller er super velsmagende og lette at tilberede. De er et godt bud på grønne, vegetariske frikadeller, og denne variation af vegetarfrikadeller kan varmt anbefales. Lav endelig ekstra stor portion af dem, for de er velegnede både til madpakkerne og til frysning, så der er let mad på en travl dag. Disse frikadeller indeholder både grønkål og blomkål, og de smager fantastisk dejligt.

Ingredienser til 14 stk

100 g grønkål (ribbede blade)
350 g blomkål (renset vægt)
1 løg
2 æg eller æggeerstatning (se link herunder)
2 fed hvidløg
1 tsk tangpulver – Umami drys
1/2 chili, finthakket (kan udelades)
1 håndfuld persille (finthakket)
1 tsk tørret timian eller oregano
100 g linsemel eller quinoamel
1 tsk uraffineret flagesalt
Friskkværnet peber

Gammeldags kærnet smør eller ekstra Jomfrukokosolie til stegning

Fremgangsmåde

Kør grønkål, blomkål, løg og hvidløg i en foodproccesor, og kom det derefter i en skål. Hak persillen fint og bland det i sammen med chili, timian eller oregano, tangmel/umamidrys, salt og peber. Saml farsen med æg eller æggeerstatning og linstemel. Lad farsen stå 10-15 minutter. Form derefter 14 frikadeller med hænderne og steg dem gyldne på begge sider ved middel varme i smør eller jomfrukokosolie.

Du kan læse mere om frikadeller HER
Du kan finde opskriften på Grønne frikadeller med Puy linser HER
Du kan finde opskriften på kålsalat med kokosdressing HER
Du kan finde opskriften på Mormors Kålsalat HER
Du kan finde opskriften på Stegte rosenkål med feta HER
Du kan finde opskrifter på æggeerstatninger HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Grønkålsfrikadeller? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.