Kammuslinger med havtorn

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Kammuslinger med havtorn

     6

Kammuslinger hører til blandt mine favoritspiser, og disse kammuslinger med havtorn og salat er en himmerigs mundfuld. Så delikate, velsmagende og supersunde.

Ingredienser til 4 personer

8 stk. kammuslinger
1 spidskål
1 fennikel
16 mandler
1 håndfuld friske krydderurter
Gammeldags kærnet smør
Ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Havtorncreme
100 g havtornbær
1 spsk kokossukker
2 dl Skyr

Fremgangsmåde

Hæld havtornbærrene i en gryde med 1 spsk. kokossukker og giv dem et hurtigt opkog. Pres dem igennem en sigte, og lad havtornsaften køle af. Rør den afkølede saft med Skyr, og den er klar til servering.

Rengør spidskål og fennikel og skær dem i ultra tynde skiver. Svits dem kortvarigt på panden i ekstra jomfruolivenolie og vend de hakkede krydderurter i. Hak mandlerne groft og svits dem i cirka et minut i gammeldags kærnet smør. Hæld dem op i en lille skål, og anvend smørret til kammuslingerne. De skal steges i cirka 2-3 minutter på hver side og krydres med salt og peber. Server de lune kammuslinger med lidt topping af de havtornbær, der var tilbage i sien. Suppler med den braiserede kål med mandlerne på toppen og havtorncreme til. Suppler eventuelt med en tynd skive stenalderbrød. Du kan anvende dampede fiskefileter, som du ruller og krydrer, i stedet for kammuslinger.

Du kan læse mere om, hvorfor havtorn er så sunde HER
Du kan læse mere om Hjernegod mad HER

Synes du om denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.