Lakseroulade med spinat

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Lakseroulade med spinat er en let og virkelig velsmagende ret, der kan serveres til frokost eller forret med...

     7
Lakseroulade med spinat

Lakseroulade med spinat, den bedste opskrift får du her. Lakseroulade er en let og virkelig velsmagende ret, der kan serveres til frokost eller forret med lidt salat til. Lakseroulade med spinat kan tilberedes dagen før og opbevares i køleskabet, faktisk bliver den bedst af at ligge i nogle timer før servering.

Ingredienser til 4-6 personer
Bund:
400 g spinat, frisk eller optøet
4 æg, delt i hvider og blommer
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fyld:
3-400 g økologisk, ferskrøget laks
100 g økologisk flødeost, neutral
Frisk persille og dild
Lidt soltørrede tomater (kan udelades)
1-2 fed hvidløg (kan udelades)
Saften fra 1/2 citron

Fremgangsmåde 
Skyl eller optø spinaten og dræn den for al væde, eventuelt i en sigte. Hak den groft. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne sammen med spinat, olie og salt og peber. Pisk hviderne, til de er helt stive. Vend forsigtigt spinatmassen i hviderne og bred massen ud på en bageplade, beklædt med bagepapir. Den skal være som en stor, firkantet pandekage. Bag bunden ved 185 grader i cirka 15-18 minutter. Bred et fugtigt viskestykke udover spinatbunden og lad den køle af i 5-10 minutter.

Imens blender du laks (laksen kan også lægges på i skiver), flødeost, krydderurter og de krydderier, som du ønsker. Smør laksemoussen ud på den kolde spinatbund, helt ud til kanterne og rul rouladen stramt sammen, imens du samtidig forsigtigt fjerner bagepapiret. Pak rouladen ind i økologisk film eller bagepapir og læg den på køl i mindst en til to timer, gerne natten over.

Server lakserouladen, skåret i cirka 2 cm tykke skiver med tomatsalat og friske krydderurter til.

Du kan læse mere om økologisk laks HER
Du kan finde opskriften på laksetærte HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Lakseroulade med spinat? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.