Moussaka

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Moussaka

     2

Denne moussaka smager fantastisk. Lækre auberginer, lammekød, tomater og masser af krydderier. Moussaka er populært blandt såvel børn som voksne og kan serveres med en lækker salat til.

 Ingredienser (4 prs.)
3 store eller 4 små auberginer
3 rødløg i skiver
2-3 fed hvidløg
200 g spinat, frossen eller frisk
3 store tomater
1 dåse flåede tomater
400 g hakket lamme- eller oksekød
1-2 spsk. gammeldags kærnet smør
2 spsk. speltmel eller rismel
6 dl mælk, rismælk eller vand
50 g revet Parmesan ost
2 æg
Uraffineret salt og friskkværnet peber
1 tsk. allehånde
1 tsk. muskatnød
1 bundt frisk oregano eller timian eller 1 spsk. tørret
Ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:
Rengør auberginerne og skær dem i cirka 1 cm. tykke skiver. Svits dem kortvarigt på panden i ekstra jomfruolivenolie og drys med salt og peber. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 160 grader i cirka 15 minutter til de er gyldne og bagte.
Skær rødløgene og hvidløgene i skiver og svits dem på panden i ekstra jomfru olivenolie i nogle minutter. Tilsæt herefter okse- eller lammekødet og svits til det er gennemstegt. Tilsæt krydderier og flåede tomater og varm igennem. Tilbered i mellemtiden en bechamel sauce af lidt gammeldags kærnet smør, der smeltes i gryden. Tilsæt mel og rør, indtil du har dannet en form for smørbolle. Herefter tilsættes mælk eller vand lidt efter lidt, og du rører grundigt imellem hver gang du tilsætter. Når saucen er færdig, skal den lige koge godt igennem. Herefter krydres saucen med peber og muskatnød samt reven parmesan. Gem eventuelt lidt ost til drys. Skyl spinaten grundigt eller tø den op, hvis du anvender frossen spinat. Skær tomaterne i tynde skiver, og så er du klar til at samle Moussakaen, så den kan blive bagt. Anvend et smurt ovnfast fad. Læg et lag aubergineskiver nederst, herefter hældes lidt af kød og løg blandingen over og til sidst et tyndt lag bechamel sauce. Placer derefter et lag spinat og tomater i tynde skiver og lav endnu et lag med aubergineskiver, kødsauce, bechamelsauce, spinat og tomater. Slut af med et lag aubergineskiver og pisk det sidste af bechamel saucen op med 2 æg, som fordeles over retten. Drys eventuelt med lidt parmesanost og bag Moussakaen i ovnen ved 180 grader i cirka 35 minutter. Server med en frisk salat til. Du kan finde min opskrift på salat med skorzonerødder HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.