Opskrift på pirogger med grønt

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad opskrift paa pirogger med groent er enkel at gaa til, og piroggerne smager skoent.  Pirogger med groent kan serveres til et frokostbord, tages med paa

     6
Opskrift på pirogger med groent

Denne opskrift på pirogger med grønt er enkel at gå til, og piroggerne er vegetariske og smager skønt.  Pirogger med grønt kan serveres til et frokostbord, tages med på skovtur eller i madpakken eller de kan serveres som aftensmad med en god salat med Puy linser til. Du kan variere fyldet afhængig af, hvad du har i køleskabet.

Ingredienser til 8 stk.

Dej

2 dl tempereret vand

10 g gær

400 g speltmel

2 spsk. jomfrukokosolie

1 tsk. uraffineret flagesalt

Fyld

8 kartofler, kogte og skåret i små bitte tern

1 dl ærter, friskbælgede eller optøede

1 rødløg, skåret i små tern

200 g champignon

25 g spinat, frisk eller optøet

1 spsk. frisk timian eller 1 tsk tørret

2 spsk. friskhakket persille

1-2 fed hvidløg

50 g gedefeta

1 dl Skyr

Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Jomfrukokosolie til svitsning

1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det tempererede vand og tilsæt salt, jomfrukokosolie og speltmel lidt efter lidt. Ælt dejen, juster eventuelt med mere vand eller mel, til den er blød og formbar. Stil dejen til hævning i 1-2 timer ved stuetemperatur.

Imens kan du tilberede fyldet. Skræl kartoflerne, skær dem i småbitte tern og kog dem. Rengør champignonerne, skær dem i skiver eller stykker og svits dem i lidt jomfrukokosolie. Når champignonerne har taget farve, så tilsætter du de finhakkede rødløg og spinaten og svitser med i et par minutter. Afkøl herefter grønsagerne og tænd for ovnen på 180 grader.

Bland Skyr og gedefeta med en gaffel, hvor du trykker fetaen ud i Skyren, så det bliver en ensartet masse. Tilsæt krydderier og ærter samt de afkølede grønsager.

Del dejen i otte små kugler, som du ruller ud og lægger på en bageplade med bagepapir på. Fordel fyldet på den ene halvdel af dejstykket og læg den anden halvdel over og tryk forsigtigt rundt i kanten med en gaffel. Pensl med æg og bag piroggerne i 30 minutter ved 180 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Var du tilfreds med denne opskrift på pirogger med grønt? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.