Opskrift på tærte med løg og spinat

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Opskrift på taerte med loeg og spinat. Denne taerte med loeg og spinat smager fantastisk godt, og saa ser den smuk ud. Du kan bage taerten i forvejen og...

     6
Taerte med loeg og spinat

Opskrift på tærte med løg og spinat. Denne tærte med løg og spinat smager fantastisk godt, og så ser den smuk ud. Du kan bage tærten i forvejen og lune den før servering. Den er velegnet som forret, frokostret eller let middagsret med en fyldig salat til.

Tærtedej
150 g speltmel eller groft rismel
50 g havregryn
50 g gammeldags kærnet smør eller ekstra jomfru olivenolie
50 g Skyr eller fåreyoghurt
1 tsk. uraffineret salt
lidt vand
Jomfrukokosolie til at smøre tærteformen med

Fyld
2 dl Acido tykmælk eller fåreyoghurt
2 æg eller hørfrøskum
1 tsk. Dijon sennep
½ chili
2 fed hvidløg
Friskhakkede krydderurter, timian, basilikum og persille
1 dl hakket spinat, frisk eller optøet
1 dl reven parmesanost (kan udelades)
Uraffineret salt og friskkværnet peber
5 stykker gode gede- eller fåreost
4-5 løg

Fremgangsmåde
Smørret smuldres i mel og havregryn, salt og Skyr tilsættes og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10 min ved 180 grader. Imens kan du tilberede fyldet. Pisk de to æg, tilsæt Acido, sennep, spinat og krydderier. Gem halvdelen af den revne parmesanost til at drysse ovenpå til sidst. Skræl og halver løgene, gerne med lidt af stilken, hvis muligt. Hæld fyldet i den forbagte dej, placer løgene samt stykker af gede- eller fåreost og drys med parmesanosten. Bag tærten ved 180 grader i 35-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Server den varme tærte med en god salat.

Var du tilfreds med denne opskrift på tærte med løg og spinat? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.