Hjemmelavet citrus marmelade

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Morgenmad Hjemmelavet citrus marmelade er virkelig let at lave, og den smager fantastisk godt. Hjemmelavet citrus marmelade kan ogsaa vaere en hyggelig og personlig gave...

     8
Hjemmelavet citrus marmelade

Denne opskrift på hjemmelavet citrus marmelade er virkelig let at lave, og den smager fantastisk godt. Hjemmelavet citrus marmelade kan også være en hyggelig og personlig værtinde- eller julegave. Opskriften stammer fra Louisa Lorangs digitale madmagasin Lorang & Co. Du kan se magasinet lige her.

Ingredienser til 3 små glas

800 g økologiske appelsiner
200 g økologiske citroner
1 kg sukker

Fremgangsmåde

Skrub citrusfrugterne og kom dem hele i en gryde med koldt vand. Læg et lille låg eller en tallerken over, så de ikke smutter op til overfladen. Kog dem i cirka to timer, eller til de er helt møre. Fyld eventuelt mere vand på undervejs. Tag appelsinerne op med en hulske og kom dem i en foodprocessor med 1 kg rørsukker (AHO: eller 6-700 g kokossukker), mens de er super varme.

Blend det hele til en grov marmelade. Sukkeret opløses af varmen fra citrusfrugterne, og er den ikke helt opløst, kan du komme marmeladen i en gryde og give den et opkog.
Fyld marmeladen på skoldede glas og luk låget straks. Marmeladen kan holde sig i flere måneder uåbnet på køl. Opbevar hjemmelavet citrusmarmelade koldt og mørkt.

Du kan finde opskriften på sund hindbærmarmelade uden tilsat sukker HER
Du kan flæse mere om, hvorfor det er vigtigt at købe økologiske citrusfrugter HER

Var du glad for denne opskrift på hjemmelavet citrus marmelade? Så må du meget gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed og nye spændende opskrifter hver måned.