Abrikos muffins

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Abrikos muffins er delikate og har en bloed konsistens under den sproede overflade. Abrikos muffins er super lette at bage, og de kan også i et snuptag bages glutenfrit

     5
Abrikos muffins

Abrikos muffins er delikate og har en blød konsistens under den sprøde overflade. De er super lette at bage, og de kan også i et snuptag bages glutenfrit. Abrikos muffins er velkrydrede og delikate, og ønsker du ikke at anvende kokosmel, så kan du blot tilsætte samme mængde almindeligt mel. Du kan sagtens fryse abrikos muffins ned, hvis du bager større portioner.

Ingredienser 6 stk

100 g fuldkornsmel eller sigtet speltmel eller rismel, hvis glutenfri

50 g kokossukker

25 g kokosmel

½ tsk bagepulver

½ tsk natron

¼ tsk salt

½ tsk kardemomme

½ tsk ægte Sri Lanka kanel

1 tsk vanillepulver

100 g Skyr, græsk yoghurt eller kokosyoghurt

50 g blødt smør

1 æg

20 g hakkede hasselnødder, plus til topping

2 finthakkede abrikoser, men gem lidt til topping

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180º. Bland mel, kokossukker, kokosmel, bagepulver, natron, krydderier og salt sammen.

Bland yoghurt, blødt smør i små tern, æg og hakkede hasselnødder i melblandingen og rør det grundigt sammen. Til sidst foldes abrikosstykkerne forsigtigt i.

Fordel dejen i seks muffinforme, top med en skive abrikos og lidt hakkede hasselnødder og bag abrikos muffins i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.

Var du tilfreds med denne opskrift på Abrikos muffins? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye

spændende, sunde opskrifter hver måned.