Opskrift på Glutenfri Banankage

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Opskrift på Glutenfri Banankage

     4

Denne opskrift på glutenfri banankage er let at bage og smager virkelig godt. Den kan serveres som hygge en søndag eftermiddag eller kombineres med en udflugt eller som et lille supplement til madpakken. Kagen kan også bages mælkefrit, men tåler du fint både gluten og mælk, så kan du erstatte rismel med sigtet spelt og blot anvende mælkeprodukter som anført. God fornøjelse.

Ingredienser:

250 g groft rismel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
100 g god økologisk chokolade hakket i små stykker (evt. mælkefri)
100 g groft hakkede valnøddekerner
50 g gammeldags kærnet smør eller ekstra jomfruolivenolie
50 g Skyr eller Acido, alternativt fåreyoghurt
2 dl. kokossukker, muscovadosukker eller honning
2 æg
2 store modne bananer som mos
2 spsk. citron- eller appelsinsaft
korn fra 1 stang vanille
1 tsk. ægte Sri Lanka kanel
1 tsk. kardemomme (gerne friskmortede kardemommekorn)

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 grader. Rør de første 4 ingredienser sammen. Bland den hakkede chokolade og valnødderne sammen med lidt af melblandingen. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt herefter Acido, bananmos, citronsaft og krydderier og til sidst melblandingen under stadig piskning. Kom 1/3 af dejen i en beklædt eller smurt brødform (2 l) drys med ½ af chokolade / nøddeblandingen, yderligere 1/3 af dejen og det sidste af choko/nødde blandingen og dæk til sidst med den sidste dej. Kør en kniv igennem brødet i sik-sak mønster og stil brødet i ovnen. Bag ved 180 grader i ca. 60 minutter.

Du kan få gode råd til et glutenfrit liv samt mange flere glutenfri opskrifter her

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev her