Rødbedekage

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Rødbedekage

     5

Skøn, let og lækker rødbedekage, fyldt med fibre og naturlig sødme.

Denne rødbedekage er lavet blandt andet på revne rødbeder, og den smager fantastisk. De skønne rødbeder tilfører sødme og fylde til kagen, som varmt kan anbefales. Kagen er glutenfri og mælkefri.

Ingredienser:
50 g jomfrukokosolie
50 g kokossukker
2 æg
75 g mørk chokolade 70%
1 revet æble
2 store rødbeder
75 g mandler
50 g rismel
2 tsk bagepulver
3 spsk kakaopulver
1 tsk ren vanillepulver
1 spsk stærk kaffe
1 knsp salt

Pynt:
Kokosmel
Rødbedesaft

Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 180 grader. Skræl rødbederne og æblet og riv dem på et rivejern og smelt chokoladen over vandbad. Pisk jomfrukokosolie, kokossukker og æg sammen til en luftig masse. Blend mandlerne til mel og vend de øvrige ingredienser i dejen med en spatel. Smør en springform, hæld dejen i og bag den ved 180 grader i en halv time, til den er gennembagt.
Lad rødbedekagen køle af og pynt derefter med den topping, du ønsker. Denne kage er pyntet med kokosmel rørt op med lidt rødbedesaft. Du kan også pynte med flormelis rørt op med rødbedesaft eller servere kagen med creme fraiche, is eller andet.

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.