Opskrift på sund rugsandwich med avocado

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater opskrift på sund rugsandwich med avocado smager fantastisk godt og kan tilberedes i forvejen.  Sunde rugsandwich er velegnede til...

     8
Opskrift på sund rugsandwich med avokado

Denne opskrift på sund rugsandwich med avocado smager fantastisk godt og kan tilberedes i forvejen.  Sunde rugsandwich er velegnede til madpakken, de mætter godt og kan serveres med forskelligt fyld. Her er de i en delikat og mættende version,  en rugsandwich med pesto, salat, avocado, tomat, rødløg og økologisk laks. Rugbollerne kan også tilberedes med hjemmelavet mayonaise, salat, tomater og kartoffel eller med salat, tomat og humus. Du kan bage en stor portion rugboller en dag, hvor du har god tid og eventuelt fryse dem ned i mindre portioner. Så har du til mere travle dage. De kan også nydes til en god brunch eller som tilbehør til en suppe om aftenen.

Ingredienser til 8 stk.

5 dl tempereret vand
10 g gær
1 tsk. honning
1 tsk. salt
1-2 dl tørret brændenælde
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner
2 dl havregryn
Ca. 5 dl groft rugmel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det tempererede vand. Tilsæt honning, salt, frø, kerner, brændenælde og havregryn. Rør godt og tilsæt lidt efter lidt rugmelet. Dejen skal være en tyk grødagtig masse, men alligevel fast. Dog må den ikke blive for fast. Lad dejen hæve et par timer et lunt sted under et fugtigt klæde. Færdigælt dejen evt. ved at tilsætte lidt mere rugmel. Gør hænderne våde med vand eller olivenolie og form dejen til 8 aflange brød. Tryk dem lidt flade og lad dem efterhæve ½ time eller eventuelt på hæveprogram i ovnen, hvis du har et sådant. Pensl med olivenolie og bag bollerne ved 200 grader i ca. 35 minutter til de er gyldne.

Var du tilfreds med denne opskrift på sunde rugsandwich? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.