Sif’s Skønne Salat med Perlebyg og Urter

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Sif’s Skønne Salat med Perlebyg og Urter

     2
Gæsteskribent

Sif Orellana

Sif Orellana er en af Danmarks mest succesfulde familielivsstilsforfattere. Hun er kvinden bag bestsellere som 'Krudtugler & Kanelsnegle', 'Rollinger & Roulader' og 'Spilopper & Stjerneskud', hvoraf de to sidste er kåret til Danmarks bedste børne- og familiekogebøger og nomineret til titlen som 'Verdens bedste'. Sif er mor til tre drenge og er uddannet cand. mag. i litteraturhistorie.

Denne salat med perlebyg er utroligt velsmagende, fyldt med lækre og smagfulde ingredienser. Den er velegnet som frokostret eller som tilbehør til en middagsret. En virkelig dejlig salat med sit helt eget særpræg – både i udtryk og smag – fra Sif Orellanas bog “Kram i Madkassen”.

Ingredienser (4 personer)

2 dl perlebyg
1 bundt bredbladet persille
1 lille håndfuld mynteblade
1 bundt frisk koriander
1 rødløg
1 agurk
1 fennikel
1 granatæble
50 g sojaristede mandler*
100 g fetaost
salt og peber
evt. rød spidskål til servering
Klassisk vinaigrette
3 spsk hvidvinseddike
1⁄2 tsk salt friskkværnet peber 2 tsk dijonsennep
1⁄2 dl jomfruolivenolie
1 tsk sukker
evt. et lille fed presset hvidløg
* Sojaristede mandler

Tilberedning:

Læg 200 g mandler på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem rundt i 2 spsk Tamari soja og drys evt. en spsk finthakket frisk rosmarin henover. Sæt dem i en 150 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle.

Put de 2 dl perlebyg i en gryde og tilsæt 4 dl vand. Kog i 20 minutter med lidt salt. Lad derefter byggen hvile i 20 minutter. Skyl persille, mynte og koriander. Tør urterne godt og hak dem og rødløget fint. Halver agurken på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Skær fenniklen ud i små tern. Læg forsigtigt et snit med en kniv rundt om hele granatæblet – ikke for dybt, for så skærer du kernerne inde i æblet i stykker. Vrid æblet midt over og befri alle de små kerner ved at slå på skallen af æblet med fast hånd, mens du holder det i hånden med skærefladen nedad. Sørg for at have en tallerken under, da granatæblet er en saftig frugt. Hak de sojaristede mandler groft og skær fetaen i små tern. Vend alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret evt. salaten i et sprødt, hvælvet blad fra et lille rødkål eller rødt spidskål. Bland alle ingredienserne til vinaigretten, hæld den over salaten og server.

Se også Sifs opskrift på suveræne squashmuffins HER

Du kan købe Kram i Madkassen Award udgave HER

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.