Salat med søde kartofler og granatæbler

En velsmagende, sund og smuk salat med søde kartofler og granatæbler. Finthakket grønkål og delikate granatæblekerner fuldender salaten og så er det hele samtidig supersundt.
Ingredienser (4 prs.) 
300 g grønkål
2 søde kartofler
4 gulerødder
2 faste æbler eller pærer (stykkerne vendes i citronsaft)
50 g valnødder
Kernerne fra 1 granatæble
Til dressing: Ekstra Jomfruolivenolie 1 tsk honning Uraffineret salt og friskkærnet peber, friskhakkede krydderurter samt saften fra ½ citron
Fremgangsmåde:
Skræl gulerødder og søde kartofler. Skær dem i mindre stykker og bag dem i ovnen i 30 min. ved 180 grader. De tages ud af ovnen, køles af og vendes i ekstra jomfruolivenolie, tilsat salt og peber samt hakkede krydderurter. Imens rodfrugterne bages, så skylles grønkålen grundigt og de tykke stilke skæres fra. Grønkålen snittes meget fint, ligesom persille, og blandes med de bagte rodfrugter, de fintskårne pærer eller æbler og granatæblekerner. Salaten vendes i dressingen og står ca. 15 min. før servering for til sidst at drysses med hakkede valnødder.

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Debat