Tomat chutney

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Tomat chutney

     6

Tomater er super sunde, rige på stoffet lycopen, der er særdeles sundhedsfremmende. Du kan bevare sommerens skønne smag af tomater på glas ved at lave denne delikate tomat chutney, der er rig på velsmag og sundhed. Opskriften er fra Lene Tvedegårds dejlige lille bog Den nye røde om tomater. Du kan læse mere om den HER

Ingredienser

1 kg tomater
3 fed hvidløg
2 løg
3 spsk. revet ingefær
125 g rosiner
2 dl balsamicoeddike
125 g farin
Lidt ekstra jomfruolivenolie til stegning
Evt. flydende konserveringsmiddel

Fremgangsmåde

Rids et kryds i tomaterne, og skold dem i 30 sekunder i kogende vand, og læg dem derefter over i koldt vand. Træk skindet af med en lille kniv. Hak løg, hvidløg og tomater groft. Hak rosiner groft. Svits løg og hvidløg i olie, til de tager lidt farve. Tilsæt tomater, ingefær, rosiner og balsamico. Lad det simre under omrøring, til det bliver en jævn masse. Tilsæt farin, og lad chutneyen koge igennem i 15 minutter. Tilsæt evt. konserveringsmiddel, og hæld chutneyen på rengjorte glas, der er skyllet med konserveringsmidlet. Luk dem straks og opbevar på køl.

Du kan læse min omtale af bogen Den nye røde om tomater HER
Du kan læse mere om tomater og sundhed HER
Du kan finde opskriften på lækker tomattærte HER

Kunne du lide denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele artiklen, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.