Gulerodssuppe med ingefær

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Gulerodssuppe med ingefær

     2

Denne lækre gulerodssuppe med ingefær er sund og velsmagende, og kombinationen af gulerødder og ingefær er rigtig god. Gulerodssuppe med ingefær er velegnet til en kold vinterdag, og ingefær har en god varmende og antiinflammatorisk effekt. Du kan roligt lave dobbelt portion og fryse halvdelen ned, så du har nem mad til en travl dag.

Ingredienser 4 prs.

500 g gulerødder
1 rødbede
1 rødløg
½ chilli
Ekstra Jomfru olivenolie
5 dl grønsagsbouillon
2 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær, skrællet og hakket i små stykker
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk tørret oregano eller en håndfuld friskhakket
½ tsk tørrede koriander eller en spiseskefuld friskhakkede
salt og friskkværnet peber efter smag og behag
Friskpresset limesaft

Fremgangsmåde:

Rengør grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Svits den finthakkede chilli og rødløg i olivenolien i en tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige grønsager og svits let. Hæld bouillonen over grønsagerne og lad suppen koge i cirka 15 minutter. Smag suppen til med krydderier og hvidløg, blend den, tilpas konsistensen med vand og friskpresset limesaft efter smag og behag. Frisk limesaft fremhæver ingefærens og grønsagernes smag. Anvend økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi, og det smager bare bedre.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned HER