Rodfrugtsuppe – opskrift på velsmagende, vegansk rodfrugtsuppe

21 mar, 2023 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Denne opskrift på velsmagende, vegansk rodfrugtsuppe er enkel at tilberede og smager godt. Hvis du krydrer den med Estragonolie og topper den med blomkålsflager bliver den endnu mere fænomenal.

Denne opskrift stammer fra bogen Veganske Kålhydrater af Anette og Celine Sams med opskrifter af Morten Fenger.

Opskriften indeholder kartofler, og da kartofler er stivelsesrige, så kan det betale sig at vide, at stivelsen i kartofler ændrer sig til resistent stivelse, når de er kogt og køler af. Resistent stivelse har samme funktion som kostfibre. Derfor kan det foreslås, at du serverer denne suppe kold eller laver den, så der er god tid til afkøling og genopvarmning.

Ingredienser til 4 personer
1 1/2 mellemstore løg
2-4 fed hvidløg
1¼ dl mild ekstra jomfruolivenolie
400 g kartofler
125 g jordskokker
75 g persillerod
50 g knoldselleri
7 dl vand
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. salt
½ tsk. friskkværnet sort peber
Blomkålsflager
1 lille blomkål (400 g)
Estragonolie
1 lille bdt. estragon
2 dl olivenolie
evt. lidt purløg
⅛ tsk. salt

Fremgangsmåde
Skær løg og hvidløg i skiver og svits dem i olivenolien i en stor gryde, til de er glasklare. Skræl kartofler og de øvrige rodfrugter og skær dem i tern. Kom dem i gryden sammen
med vandet, bring det i kog og kog i 30 minutter. Blend suppen med stavblender.
Tilsæt herefter salt, peber og æblecidereddike – suppen bliver flottere og lækrere, når det kommer i til sidst.
Blomkålsflager
Snit blomkålen i så fine skiver, som du kan.
Estragonolie
Blend alle ingredienserne sammen. En rest holder sig et par uger på køl. Anret suppen med blomkålsflager og dryp med den velsmagende estragonolie.
Der bliver mere, end du skal bruge – gem derfor resten til andre toppings.

Tip: Du kan i stedet for estragonolien tilsætte en frisk, fintsnittet porre sammen med krydderierne til suppen. Det er en nem måde at få et grønt touch uden den grønne estragon olie.

Her finder du opskriften på god og spicy græskarsuppe
Her finder du opskriften på Lækker grønsagssuppe med kryddercreme

Var du tilfreds med denne opskrift på velsmagende, vegansk rodfrugtsuppe? Så klik meget gerne “Synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!