Boller med gulerødder og gurkemeje

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Boller med guleroedder og gurkemeje kalder jeg også for solskinsboller, for de er smukt gule og smager fantastisk godt.

     8

Skønne, lækre og sunde boller, bagt af økologisk stenkværnet mel, fyldt med næring. Det hygger med friskbagte boller, og disse kan du bage en stor portion af og fryse ned. God fornøjelse

Disse boller med gulerødder og gurkemeje kalder jeg også for solskinsboller. De er smukt gule og smager fantastisk godt. De er også lette at bage. Du kan med fordel lave en ekstra stor portion af boller med gulerødder og gurkemeje og fryse nogle af dem ned, så du har til lidt hygge en eftermiddag eller til madpakkerne. Du kan med stor sundhedsfordel anvende økologisk, stenkværnet mel. Det er sundere, smager bedre og er uden uønsket kemi.

Ingredienser til 12 stk

5 dl tempereret vand
5 g gær (som en ært i størrelsen)
1 dl Acido yoghurt naturel, kokosyoghurt eller fåreyoghurt
100 g grovvalsede havregryn
200 g revne gulerødder
80 g tørrede tranebær
80 g hele hørfrø
2 tsk uraffineret flagesalt
¼ tsk tørret gurkemeje eller 1/2  tsk frisk (giver den gule farve og kan udelades)
400 g speltmel
200 g sigtet speltmel
æg og vand til pensling
Eventuelt sorte sesamfrø til drys

Fremgangsmåde

Skræl eller børst gulerødderne og riv dem. Rør gæren ud i det tempererede vand. Tilsæt Acido, hele hørfrø, salt, gurkemeje, gulerødder og tranebær. Tilsæt herefter speltmel og havregryn og rør dejen godt. Tilsæt cirka halvdelen af den sigtede speltmel og lad dejen hæve under et fugtigt klæde ved stuetemperatur i en god times tid. Ælt dejen med det sidste mel, form bollerne og lad dem efterhæve en times tid eller i cirka 20 minutter på hæveprogram i ovnen. Pisk et æg sammen med lidt vand og pensl bollerne med det. Bag de lækre boller ved 200 grader i 30-40 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.

Lad dig inspirere her af den bedste hjemmelavede nutella 
Læs mere her om økologisk fuldkornsmel, når du skal bage
Du kan finde opskriften på Aroniabærmarmelade
Her kan du finde opskriften på sunde mysliboller
Du kan finde opskriften på verdens bedste rugbrød

Var du tilfreds med denne opskrift på Boller med gulerødder og gurkemeje? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.