Fiber muffins

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Disse skoenne fiber muffins er ikke alene sunde, de smager ogsaa godt og fiber muffins er ideelle til for eksempel morgenmaden, til madpakken eller som supplement til en laekker groentsagssuppe

     4

Disse skønne fiber muffins er ikke alene sunde, de smager også godt og fiber muffins er ideelle til for eksempel morgenmaden, til madpakken eller som supplement til en lækker grøntsagssuppe. Du kan anvende pulpen fra din daglige grønsagsdrik eller du kan rive grønsager og komme i. Fiber muffins indeholder masser af fibre, der er sunde og hjælper din krop af med brugt kolesterol og udtjente hormoner.

Ingredienser (10 stk)

3 dl vand
3-4 dl grønsagspulp fra presseren eller 3-4 dl revne grønsager f.eks. gulerødder
3 spsk hakket persille
10 g gær
1 tsk Læsø eller Himalaya salt
2 dl havregryn
1 dl hele hørfrø
2 spsk risklid eller Husk eller hvedeklid
3 spsk Ekstra Jomfru olivenolie
300 g rugmel – gerne svedje rug
Ca. 2-300 g speltmel til dejen er blank og smidig

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det tempererede vand. Tilsæt grønsager, hakket persille, salt, hørfrø, klid og havregryn og rør til en ensartet masse. Tilsæt olivenolie og fyld derefter på med melet, så dejen bliver fast, blank og smidig. Det er en anderledes dej end til almindelige boller, ikke så fast på grund af grønsagsfibrene, og det er vigtigt at den ikke bliver for fast. Lad dejen efterhæve 2-3 timer. Form den til 10 kugler, og læg dem i små muffinforme eller læg dem blot på bagepladen, og lad dem efterhæve her eller på hæveprogram i ovnen i cirka 30 min. Du kan pensle dem med æg, men det er ikke en nødvendighed. Bag ved 200 grader i 35 min.

Du kan finde opskriften på friskpresset grønsagssaft HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Fiber muffins? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.