Grove Juleboller

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Grove Juleboller

     4

Lækre, grove juleboller, der dufter og smager af kanel og jul. Juleboller er fiberrige og grove, men er tilsat lidt tørret frugt og julekrydderier, der tilfører sødme og julestemning.

Ingredienser (10 stk)

5-10 g gær
5 dl tempereret vand
5 spsk Acido eller yoghurt naturel
2 tsk. salt
2 spsk. honning
3 spsk. loppefrøskaller (kan udelades)
2 tsk. ægte Sri Lanka kanel
5 spsk. hele hørfrø
3 spsk. græskarkerner
2-3 dl grovvalsede havregryn
3 dl rosiner, dadler og abrikoser, skåret i små stykker
200 g usigtet speltmel eller anden fuldkornsmel
400 g sigtet speltmel

Fremgangsmåde:

Udblød gæren i det tempererede vand og tilsæt Acido yoghurt sammen med loppefrøskaller, honning og salt og rør det sammen til gær og honning er opløst. Lad det trække i 10 minutter og pisk herefter massen, eventuelt med håndmixer, i 2 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser sammen med hovedparten af melet og rør grundigt. Lad dejen hæve i nogle timer eller natten over under et fugtigt klæde og ved stuetemperatur. Ælt herefter dejen grundigt med det sidste mel, enten ved håndkraft eller i røremaskine. Det er vigtigt, at der æltes luft ind i dejen, så bollerne ikke bliver for faste i det, men får lethed trods de lidt tunge, tilsatte ingredienser. Form dejen til juleboller med lidt olivenolie på hænderne og lad dem efterhæve i 30 minutter på bagepladen. Bag dem ved 200 grader i 35 minutter. 

Du kan læse mere om ægte kontra uægte kanel HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.