Grydebrød – Opskrift på groft grydebrød

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Grydebroed – Opskrift på groft grydebroed. Et let og meget laekkert broed med super sproed skorpe

     6
Grydebroed - opskrift paa groft grydebroed

Grydebrød – Opskrift på groft grydebrød. Et let og meget lækkert brød med super sprød skorpe. Brødet er enkelt og let at bage, og du kan variere det med hele hørfrø, græskarkerner, kardemomme, tørret brændenælde eller andet godt.

Ingredienser til 1 brød
½ liter tempereret vand
5 g gær eller som en ært
1-2 tsk. uraffineret salt
600 g usigtet speltmel

Fremgangsmåde 
Ælt dejen sammen og lad den stå i 10-12 timer tildækket. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og ælt dejen grundigt igennem, det kan være en god ide ligesom at folde dejen ind mod midten. Lad den efterhæve i to timer i et smurt fad og varm ovnen op til 250 grader. Sæt gryden ind i ovnen i 10-15 minutter til den er gennemvarm, smør gryden med smør eller jomfrukokosolie og læg brødet ned i den varme gryde. Læg låget på og bag brødet i gryden i 30 minutter ved 250 grader.

Du kan finde opskriften på et lækkert fuldkornsbrød HER
Du kan finde opskriften på solskinsboller HER

Var du tilfreds med denne opskrift på et groft grydebrød? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.