Sandwichboller – Glutenfri

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Sandwichboller – Glutenfri

     3
Billede af sandwich med sandwichboller.

Denne opskrift på glutenfri sandwichboller er perfekt til både madpakker, picnic og burgers. Sandwichbollerne er sprøde og fyldt med nærende fibre.

Ingredienser til 8-10 sandwichboller:
½ liter vand ca. 40 grader
20 g loppefrøskaller
1 tsk. uraffineret salt
90 g havregryn
100 g amarantmel
100 g majsmel
100 g rismel

Fremgangsmåde:
Vand og loppefrøskaller røres sammen og trækker 15 min. Piskes derefter i 2 min. med håndpisker. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen røres godt igennem, indtil konsistensen er som en fast
grød. Formes forsigtigt til sandwichboller med våde hænder og vendes i en blanding af hørfrø, sesamfrø, græskarkerner og blå birkes og trykkes lidt flade. Herefter sættes de på bagepladen og bages i 30 min. ved 200 grader i almindelig ovn eller ved 190 grader i varmluftsovn. Hvis du har en dampovn, så kan du med fordel sætte bollerne på hæveprogram i 20 minutter og herefter bage dem som i en almindelig ovn, men med jævnlige dampskud.

Serveres med fyld af salat, humus, tomater, rødløg, avocado eller andet.

Velegnet til såvel madpakker som picnic eller burgers. De glutenfri sandwichboller kan fryses.

Her kan du finde opskriften på glutenfrit rugbrød

Var du tilfreds med denne opskrift på mine glutenfri sandwichboller? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.