Suverænt glutenfri toastbrød: Opskrift

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Suverænt glutenfri toastbrød: Opskrift

     6
Færdiglavede glutenfri toastbrød

Suverænt glutenfri toastbrød, der egner sig godt til frokostmadder og lækre toasts, helt uden gluten.

Dette lækre glutenfri toastbrød er bagt på havre, og opskriften er udviklet af bagermester Henrik Nielsen fra Ren Kost i Aarhus. Opskriften stammer fra min bog Gaven til maven.

Ingredienser til 2 glutenfri toastbrød

3 dl tempereret vand
30 g loppefrøskaller (Skallin/Husk)
7 dl tempereret vand
25 g gær
2 spsk æbleeddike
1 spsk honning
2 tsk uraffineret flagesalt
125 g hel havre eller havregryn
600 g havremel
225 g groft rismel

Fremgangsmåde: sådan forbereder og bager du dine glutenfri toastbrød

Pisk vand og loppefrøskaller. Lad det stå cirka 10 minutter, til det gelerer. Bland 7 dl vand med gær, eddike og honning og tilsæt loppefrø geleen og dernæst melet lidt efter lidt.

Rør dejen grundigt og lad den stå i cirka 15 minutter. Fordel dejen i to forme på cirka 10×19 cm. Pensl brødene med vand eller olivenolie og drys med havregryn. Bag brødene i 110 minutter ved 180 grader. Lad dem gerne stå ved eftervarmen i yderligere 10-15 minutter. Brødet kan fryses.

stort brød der laves glutenfri toastbrød af

Hurtig glutenfri frokosttoast

Det er altid lækkert med en god gammeldags Parisertoast, og det er netop noget af det, vi, der lever glutenfrit, kan savne. Her får du opskriften på en traditionel toast, tilberedt med ovenstående havrebrød. Du kan variere fyldet efter smag og behag, ligesom du også sagtens kan lave toast af surdejsbrødet.

Ingredienser til glutenfri frokosttoast: 2 personer

4 tynde skiver havrebrød
2 spsk god pesto
4 skiver ost
2 store tomat
8 skiver agurk
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde glutenfri frokosttoast

Skær de yderste kanter af brødene og smør dem med pesto. Læg ost, skiver af agurk og tomat samt endnu en skive ost på brødet og krydr med salt og peber. Top med det sidste stykke brød med pestoen nedad. Læg brødene i en toaster og grill dem i 7-8 minutter. Når de er færdige, tager du dem ud og skærer dem i trekanter. Server dem eventuelt med en lækker salat.

Du kan finde opskriften her på Det bedste glutenfri surdejsbrød
Du kan finde opskrifter her på Suveræne glutenfri brød
Se også gerne disse glutenfri havreboller fra min nye bog Gaven til Maven.

Brug for hjælp til fordøjelsen og glutenfri inspiration? Jeg har udgivet en ny bog om tarmsundhed og glutenholdig mad

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som udkommer på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.

Var du tilfreds med denne opskrift på glutenfri toastbrød? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.