Black garlic eller sorte hvidløg

Forsiden Inspiration og Oplevelser Black garlic eller sorte hvidløg

     3

Hvidløg har været kendt i mange år for sine mange sundhedsfremmende egenskaber. Nu er der kommet en ny type hvidløg på markedet, nemlig sorte hvidløg, også kaldet black garlic. Black garlic eller sorte hvidløg er ikke mindre end et nyt og revolutionerende effektivt produkt til styrkelse af immunforsvar og sundhed generelt. Black garlic kan måske netop være den sundhedsbooster, som du har ventet på. Jeg er i hvert tilfælde top begejstret for effekten.

Sorte hvidløg fremstilles ved at hvide hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtighedsforhold i 30 dage. Teknikken er udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag. Hvidløgene bliver sorte, konsistensen blødere og smagen bliver rund og sød, så hvidløgene smager som blommer eller svesker. Den skarpe smag og lugt af hvidløg forsvinder helt under forarbejdningen fra hvide til sorte hvidløg.

Hvidløg er kendt for sine antibakterielle, tarmstyrkende og immunstyrkende egenskaber. De gode nyheder er, at processen fra hvid til sort øger hvidløgs indhold af antioxidanter, så den immunboostende, antibakterielle og tarmstyrkende effekt er endnu højere i black garlic end i almindelige hvidløg, som ellers er kendt for at være ultra høj.

Sorte hvidløg kan købes i supermarkedet, hvor de ofte ligger i en olielage. Jeg er ved at eksperimentere med retter med disse sorte vidundere. Det produkt, som jeg har prøvet i de seneste par måneder, er dog sorte hvidløg i koncentreret dråbeform. Jeg har taget 12-14 dråber dagligt i et glas vand sammen med mine vitaminpiller og gode olier. Jeg er virkelig begejstret, for jeg føler, at de har hjulpet mig med en god og immunstyrkende effekt. Dråberne er netop lanceret i Danmark under navnet Ondalium.
Jeg fandt dråberne billigst HER
D
u kan finde opskriften på søde kartofler med sorte hvidløg HER
Du kan læse mere om hvidløg – havens penicillin HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.