En hyldest til den lykkelige kylling!

Forsiden Inspiration og Oplevelser En hyldest til den lykkelige kylling!

     1
Sund lille lykkelig kylling

Ny britisk forskning påviser, at kyllinger har følelser…

Her er en hyldest til den lykkelige kylling!

Lykkelige kyllinger smager ikke bare bedre, de er også mere kødfyldte, smagfulde og fastere i strukturen. En lille lykkelig kylling er selvfølgelig en økologisk en af slagsen. Den lever dobbelt så længe som en konventionel kylling, og den får lov til frit at gå rundt og pirke. Den spiser ikke genmodificeret soja, fordi dens mad selvfølgelig også er økologisk, og den får ikke masser af medicin. Ja, en økologisk kylling er tæt på at være lykkelig, og det viser sig nu at have en betydning.

For det lykkelige kyllingeliv, det smager du, når du sætter tænderne i en økologisk kylling. Det er intet mindre end en suveræn festspise. Der er lækker mad til flere dage, der er masser af god smag, og her får du også et rigtigt lykkeben, der ikke brækker, bare du ser på det. En sådan spise kan selvfølgelig ikke være billig. Kvalitet koster, men du får rigtig meget for de 150,- kr., som en øko kylling står i.

Fristes du alligevel til at købe en konventionel kylling, når du står ved køledisken? Måske fordi den er billigere, og måske også fordi den er stærkt dominerende i supermarkedernes udvalg (hvor er de ansvarlige indkøbschefer??), så skal du vide, at du dermed støtter konventionel storproduktion af kyllinger. Her lever den lille, konventionelle kylling i cirka en måned, hvis den altså er heldig og ikke dør inden eller under transporten til slagteriet. Igennem dens korte liv står den så tæt sammen med sine medsøstre, at de udvikler stress, og stort set alle sammen har betændelse i trædepuderne. Næbbene er klippet af, og lyset er tændt i størstedelen af døgnets 24 timer. Her er tale om alt andet end et lykkeligt liv? Når vi så ved fra britiske forskere, at kyllinger har følelser, og at de stresses, når deres kyllingevenner har det dårligt, så er det vi må stoppe op og spørge os selv, hvad det lige er, vi har gang i?

Vi skal opføre os ordentligt. Ordentligt overfor verden og ordentligt overfor hinanden, såvel overfor vore medmennesker som overfor dyr. Jeg tror på, at ordentlighed og bæredygtighed er vejen til et lykkeligere liv for såvel mennesker som kyllinger. Derfor har det stor betydning, at du, når du skal på kyllingeindkøb træffer et aktivt valg FOR den lykkelige, økologiske kylling frem for den konventionelle. Hermed undgår du ikke bare en vandpumpet kylling, fyldt med unødig kemi og medicinrester, men du støtter også en bedre og mere ordentlig verden. Dine handlinger som forbruger betyder meget mere end du tror, og hvis vi sammen støtter produktionen af lykkelige, økologiske kyllinger, så tror jeg på, at det er dem, der i fremtiden vil fylde i supermarkedernes kølediske.

Du kan bl.a. købe lykkelige, økologiske kyllinger fra:

 

God fornøjelse.