Hilsen fra Frigiliana…

Forsiden Sund inspiration Frigiliana ligger ca. 60 km oest for Malaga, lidt oppe i bjergene. Den yndigste lille middelalderby, der er så smukt vedligeholdt, at man bliver helt glad

     2

Hilsen fra Frigiliana, der er den skønneste lille bjerglandsby i Spanien. Jeg befinder mig i Frigiliana lige nu, og Frigiliana ligger cirka 60 km øst for Malaga, lidt oppe i bjergene. Den yndigste lille middelalderby, der er så smukt vedligeholdt, at man bliver helt glad – her er hyggeligt, og her er ro og udsigt. Jeg har lånt et lille hus af Bente og Peter for her at kunne færdiggøre min næste bog.  Luksus – ja, mon ikke.

Men området her omkring Malaga har jo ikke det allerbedste ry i forhold til dyrkning af grøntsager. Frigiliana og omegn ligger snublende tæt på Almería regionen, også kaldet hele Europas køkkenhave. Her ved vi jo, at der sprøjtes lystigt med alskens kemi, og derfor var jeg selvfølgelig spændt på mulighederne for at købe gode, rene råvarer. OG om ikke den første morgens travetur førte mig lige lukt i armene på byens lille økologiske forretning, der sælger de skønneste lokale OG økologiske grøntsager og frugter, dejlige friskbagte brød og nylagte æg. Lige ved siden af ligger den hyggeligste restaurant med lokale retter – OGSÅ økologiske, og de har oven i købet ”to-go” retter, hvilket jeg har benyttet mig flittigt af.

Faktisk er det min oplevelse, efter at have talt med flere af de handlende, at mange heromkring har deres egne små landbrug, hvorfra de sælger usprøjtede afgrøder. Det er også de afgrøder, der  på de lokale markeder og til de lokale forretninger og restauranter. Faktisk ligger en af Spaniens største økologiske fødevaregrossister halvvejs nede af bjerget på vej mod kystbyen Nerja. Den fandt jeg ved et tilfælde, og her kan du få alle former for fødevarer af allerhøjeste økologiske kvalitet. Sikken en gave.

Frigriliana groensager

Det er dejligt at opleve, at spanierne selv lægger vægt på gode og rene råvarer. Ærgerligt at det ikke smitter af på Almería regionens afgrøder, der eksporteres til resten af Europa. Desværre ligger de spanske, importerede grøntsager meget højt i relation til indhold af sprøjtegifte og andre uhyggeligheder, når der testes herfor i Danmark. Derfor hermed også en dejlig og positiv oplevelse om lokale spanske grøntsager med smag, saft og kraft.

Selve byen Frigiliana er på Unescos liste over bevaringsværdige middelalderbyer, og det har tilført penge til byen, så de stejle, brostensbelagte gader og charmerende huse er blevet sat i stand. Det hele fremstår så velbevaret og smukt. Her i byen kan man finde ro og ægte charme, og jeg er taknemmelig for adskillige gange at have kunnet låne Bente og Peters dejlige lejlighed, hvor jeg har kunnet skrive i smukke, inspirerende omgivelser uden forstyrrelser.

Frigiliana

En efterårstur til Frigiliana kan varmt anbefales. Mange solskinshilsner fra livsnyderen! :)

Var du tilfreds med denne rejseberetning fra Frigiliana? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.